Tragedie în lumea teatrului românesc: tânărul actor Andrei Nedelea a murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2020, 12:23
Actorul Andrei Nedelea a murit, la doar 26 de ani, din cauza unor complicații apărute în urma unui transplant renal.

Tânărul actor fusese supus unui transpart renal, însă starea i s-a agravat dramatic în ultima vreme, după ce a făcut o infecție serioasă la plămâni. Nedelea era internat la clinica de urologie a spitalului Fundeni din București și avea nevoie de sânge pentru a supraviețui. Deși rudele sale, colegi actori de breaslă și prietenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, dar și în offline, pentru a dona sânge, încercările lor au fost zădărnicite din cauza resurselor precare de personal din centrele de recoltare de sânge. Din păcate, ieri organismul tânărului a cedat.

Citește și: Cu ce diferă pneumonia cauzată de coronavirus de cea normală

Nu am cuvinte… uitați mesajul de mai jos, să ne uităm spre cer și să îi zâmbim. De acum avem un înger…“, a scris Ada Dumitru, colega lui Andrei de la teatrul Alexandru Davila din Pitești pe contul ei de Facebook.

Reprezentanții Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova au scris un mesaj emoționant pe pagina de Facebook despre trecerea în neființă a colaboratorului lor, Andrei Nedelea: „Cu imensă tristețe anunțăm plecarea dintre noi a tânărului actor Andrei Nedelea, absolvent al Facultății de Litere, Specializarea Teatru din cadrul Universității din Craiova, colaborator al Teatrului Național „Marin Sorescu” la producția Iulius Caesar, regia Peter Schneider. La capătul unei lungi perioade de suferință, Andrei a pierdut propria lupta însă, pentru noi, el a reușit mereu să aducă bucurie, energie pozitivă și optimism. Drum lin, Andrei minunat! Noi te vom visa frumos.

andrei nedelea mesaj teatrul din craiova

 

Foto: facebook.com/dumitru.ada; facebook.com/tncms.oficial

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter