TIFF 2019. Nicolas Cage, invitat special

De Unica.ro, pe
Nicolas Cage va fi unul dintre invitații de marcă la TIFF 2019, cea de-a 18-a ediție a festivalului. Actorul american se va afla la Cluj în perioada 31 mai - 2 iunie.

Nicolas Cage va fi prezent la cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, TIFF 2019, ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 31 mai – 9 iunie. Celebru actor va primi Trofeul Transilvania pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale.

Nicolas Cage la TIFF 2019

Evenimentul în cadrul căruia i se va înmâna trofeul va avea loc în data de 1 iunie, în Piața Unirii Open Air. Cu această ocazie, publicul prezent la TIFF 2019 va putea urmări thriller-ul hi-tech Față în față (Face/Off, r. John Woo), în care Nicolas Cage interpretează, alături de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigaș psihopat și al polițitului care se află pe urmele lui, potrivit tiff.ro.

Pe 2 iunie, la Castelul Banffy de la Bonțida, de la ora 21.30 va fi proiectat filmul de groază „Mandy” (2018), regizat de Panos Cosmatos, în care Nicolas Cage joacă rolul unui bărbat care vrea să răzbune moartea iubitei lui.

Tot în această zi, publicul festivalului TIFF 2019 va avea ocazia să participe la o întâlnire unică cu superstarul, moderată de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Nicolas Cage a filmat și în România

Născut pe 7 ianuarie 1964 în Long Beach, California, Nicolas Kim Coppola, cunoscut ca Nicolas Cage, provine dintr-o familie de origine italiană. Inspirat de James Dean, aceasta și-a dorit încă de când era copil să devină actor. Pentru a-și câștiga faima în mod independent, fără a fi asociat cu unchiul său, Francis Ford Coppola, actorul și-a schimbat numele. Primul film în care a jucat rolul principal a fost Valley Girl, producție pentru adolescenți. Până la finalul anilor ’80 a cunoscut faima internațională, devenind un veritabil star în peisajul hollywoodian datorită personalității lui și a modului în care și-a construit personajele.

Filmul care i-a consolidat succesul la nivel mondial a fost  „Leaving Las Vegas”(1995), în regia lui , Mike Figgis. Rolul scenaristului alcoolic i-a adus Premiul Oscar și Globul de aur pentru categoria Cel mai bun actor. În 2002 a fost nominalizat a doua oară la Oscar pentru „Adaptation”, în regia lui Spike Jonze, în care interpretează tot un scenarist, de astă-dată în dublu rol.

Nicolas Cage a jucat în numeroase producții, cum ar fi „Moonstruck”, „Con Air”, „City of Angels”, „Ghost Rider: Demonul răzbunării 3D/ Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D”, „The Rock”, „The Runner”.

Acesta a filmat și în România, în 2010, pentru Ghost Rider – Spirit of Vengeance blockbuster-ul Ghost Rider – Spirit of Vengeance, sequel-ul thriller-ului fantasy Ghost Rider, în regia lui Mark Steven Johnson. În 2014 a revenit în țară pentru filmările la The Dying of the Light, regia Paul Schrader.

Sursă foto: Northfoto.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter