Filme de Paște pe care să le vezi pe Netflix, la televizor sau în cinematografe

De Oana Savin, pe

Paștele este o sărbătoare a speranței, a credinței ți care se petrece în familie. Această zi dedicată speranței și bucuriei este momentul ideal să petreci câteva ore în compania celor dragi. Iar pe platformele de streaming, la televizor și la cinema rulează câteva filme de Paște.

Pentru cei mari, dar și pentru cei mici, orele petrecute împreună reprezintă nu doar amintiri frumoase ci și liniște și bucurie. Ca la fiecare sărbătoare, și de Paște există o serie de filme ce îi sunt dedicate.

Filme pe care trebuie să le vezi cu familia de Paște

De-a lungul timpului au fost lansate diferite filme dedicate sărbătorii Paștelui. Unele cu accente Biblice, iar altele mai pe placul copiilor, cu simpaticul Iepuraș care aduce cadouri. Aceste pelicule pot fi văzute la televizor, în cinema sau pe diferite platforme de streaming, precum Netflix.

Peter Iepurașul

O abordare modernă a Poveștii lui Peter Rabbit din 1902, scrisă de Beatrix Potter, filmul „Peter Rabbit” nu are legătură directă cu sărbătoarea de Paște, dar este o ecranizare cool și plină de umor a unei cărți ce a cucerit generații întregi de puști, ce are în centru un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare așa cum știe mai bine în grădina de legume a unui fermier. Îi va reuși planul șiret? 

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre „Murder Mystery 2”, cel mai urmărit film de pe Netflix. Detalii din spatele camerelor de filmat

Câinele care a salvat Paștele

Familia Bannister pleacă în vacanța de Paște, dar, din păcate, Zeus (Mario Lopez) nu reușește să ajungă și rămâne în acel weekend să îngrijească un bun prieten canin. În timpul șederii lor, trei criminali încearcă să distrugă afacerea familiei, dar cățelușul neînfricat intervine pentru a salva ziua.

Regizat de Sean Olsen, filmul este o comedie ușor de urmărit, apreciată atât de juniorii, cât și de seniorii familiei, care suprinde dragostea necondiționată oferită de cei mai buni prieteni patrupezi.

Hop

Departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paștelui, se află cea mai fabuloasă fabrică de dulciuri. 365 de zile pe an, Iepurașul de Paște (jucat de James Marsden) conduce o echipă care pregătește coșuri umplute cu bomboane pentru copii ascultători din toată lumea ce va fi trimisă în dimineața de Paște. În momentul în care trebuie să ia locul tatălui său, iepurașul I.P. (interpretat de Russel Brand) fuge de acasă pentru a deveni un star rock la Hollywood.

În tot acest timp, pe Insula Paștelui, la comandă trece Carlos, un pui obez care profită de fuga lui I.P. pentru a complota o lovitură. Salvarea vine acum de la I.P., care trebuie să se întoarcă pe insulă și să ducă o luptă epopeică pentru a salva nu numai insula, ci și sărbătoarea pascală. 

Citește și: Cel mai așteptat film al anului vine în curând pe Netflix. Când va putea fi urmărit pe platforma de streaming / Video

Academia Iepurașilor

Iepurașul Max și-a îndeplinit visul: este primul iepure de la oraș ales să participe la atelierul iepurașilor de Paște. El și prietenii săi trebuie să-și găsească propria superputere cu care să salveze Paștele. Dar se întâmplă ceva cu totul neașteptat. Cea mai de preț comoară a iepurașilor de Paște, oul auriu, se face negru, anunțând o primejdie. Leo împreună cu banda lui de iepuri de la oraș vrea să desființeze Paștele cu totul și să păcălească o familie de vulpi să fure prețioasele ouă. Singura șansă a lui Max este să facă echipă cu vulpoiul Ferdinand, care se oferă să-l ajute. Dar poate un iepure să aibă încredere într-o vulpe?

Academia iepurașilor aduce pe marile ecrane o poveste amuzantă, plină de aventuri și transmite un mesaj important despre valoarea prieteniei, despre toleranță și lucrul în echipă. La sfârșit, vom vedea că nu e bine să judecăm vulpile după ceea ce știm despre ele din alte povești.

Filme dedicate mântuitorului Iisus Hristos

În această perioadă, la televizor sunt difuzate și câteva filme dedicate vieții și Învierii lui Iisus Hristos.

The Passion of the Christ (Patimile lui Hristos)

Lansat în anul 2004, acest film o aduce pe Maia Morgenstern în rolul Fecioarei Maria. Pelicula, considerată cea mai violentă din istoria filmelor de acest gen, prezintă ultimele 12 ore din viața lui Iisus din Nazaret.

Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga după Cina cea de Taina, Iisus rezistă ispitelor iadului. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care îi vor aduce condamnarea la moarte.

Citește și: Filmele de pe Netflix pe care să le vezi cu întreaga familie. Patrul Cățelușilor și Elefantul Magicianului, cele mai urmărite

Fatima

În Portugalia anului 1917, trei copii au viziuni cu Fecioara Maria și propovăduiesc un mesaj de credință care le pune familiile pe gânduri și înfurie autoritățile. Filmul poate fi urmărit pe Netflix.

Son of God

Creat de Mark Burnett și Roma Downey, pelicula este o adaptare a mini-seriei The Bible, care a cucerit audiențele din toată lumea. Filmul spune povestea lui Iisus de la naștere până la Înviere. Ceea ce-l face unic este faptul că ne oferă o perspectivă a intențiilor Mântuitorului. Paștele nu este doar un „eveniment” care a concluzionat timpul petrecut de acesta pe Pământ, este momentul pentru care s-a pregătit toată viața. Filmul este o capodoperă miraculoasă, care va aduce liniște în case și pace în suflet la finalul vizionării.

Citește și: Serialul Netflix așteptat de întreaga lume. Când va avea premiera Queen Charlotte / Video

Risen

„Risen” este povestea biblică a Învierii, văzută prin ochii unui necredincios. Clavius, un puternic tribun roman si ajutorul său, Lucius, primesc misiunea de a rezolva misterul reînvierii lui Iisus, care în film poarta numele ebraic, Yeshua. Ei trebuie să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după răstignire, pentru a infirma zvonurile cu privire la un nou Mesia şi pentru a preveni o revoltă în Ierusalim. Un film puternic, o abordare inovatoare și scene cu o acțiune impresionantă.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter