Stan Lee a murit. Creatorul celebrelor personaje Spiderman și Iron Man avea origini românești

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 13 noiembrie 2018, 08:19
Stan Lee a murit la vârsta de 95 de ani. Scriitorul american de benzi desenate erau fiul unor evrei proveniți din România.

Stan Lee a murit la spitalul Cedars-Sinai Medical Center, unde a fost dus de o ambulanță chemată la reședința sa din Hollywood. Decesul a fost anunțat de fiica acestuia, J.C. Lee, prin intermediul unui comunicat, scrie Mediafax.

„A simţit obligaţia faţă de fani să fie permanent creativ. Şi-a iubit viaţa, i-a plăcut foarte mult profesia sa. Familia l-a iubit, la fel şi fanii. Este de neînlocuit”, a declarat fiica sa pentru agenția Reuters.

Stan Lee, pe numele său real Stanley Martin Lieber, a fost directorul companiei Marvel Comics, unul dintre giganții industriei de benzi desenate. A creat personajele Spiderman, Hulk, Doctor Strange, Black Panther, X-Men, Iron Man sau Thor, devenite celebre în toată lumea. Nu doar talentul său, ci și faptul că a creat supereroi mai aproape de oameni și de viața lor de zi cu zi a fost cheia succesului lui.

Stan Lee a fost fiul unor evrei din România

Stan Lee s-a născut în 1922, la Manhattan, New York, dar originile sale erau românești. Părinții săi, Celia și Jakob Lieber, croitor de meserie, erau evrei care au emigrat în Statele Unite ale Americi.

Într-un interviu acordat pentru ziarul Libertatea, în 2011, Stan Lee a spus că nu a vizitat niciodată țara din care provenea familia lui, conform Adevărul.ro:

„Nu, din păcate nu. N-am fost niciodată în România. Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu ne-a vorbit niciodată în română, aşa că nu ştiu această limbă“, a declarat Lee.

Citește și:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter