Soția asasinului lui John Lennon, mărturii cutremurătoare

De Oana Savin, pe
Soția lui Mark Chapman, cel care l-a ucis pe John Lennon, a dezvăluit că soțul său i-a spus că vrea să îl omoare pe iubitul cântăreț cu două luni înainte de asasinat, în speranța că va reuși să se afirme.

Gloria Hiroko Chapman a afirmat că Mark nu a comis în acel moment crima datorită dragostei pe care i-o purta ei. De asemenea, ea a mai spus că Chapman i-a zis că a aruncat arma pe care intenționa saă o folosească, relatează The Mirror.

Potrivit Gloriei, Mark i-a promis că o să se maturizeze pentru ca el și soția sa să ducă o viață lungă și liniștită împreună.

Gloria a făcut aceste declarații înainte ca Mark Chapman să ajungă în fața noii comisii, cea de a 10-a, ce analizează eliberarea lui condiționată, după 38 de ani petrecuți în spatele gratiilor.

Gloria, care locuia în Hawaii, a precizat că a știut că soțul ei este vinovat de moartea legendarului artist, imediat ce a aflat că Lennon a fost împușcat.

Am venit acasă de la serviciu, am pus mama și mă uitam la Micuța Casă din Preerie…când dintr-o dată au apărut cuvinte în partea de jos a ecranului care anunțau că John Lennon a fost ucis în New York de către un bărbat caucazian”, a povestit femeia.

Viața mea s-a schimbat dramatic în acea noapte. Eram acum doamna Mark David Chapman, soția unui criminal…și nu orice criminal, ci cel a cărui victimă era cunoscută și iubită de milioane de oameni din întrega lume”, a subliniat ea.

Citește și: EXCLUSIV David Garrett: “Atunci când ești muzician trebuie să fii demn și integru orice ai alege să faci”

Gloria Hiroko Chapman a mai declarat că în va aștepta pe Mark, care acum are 63 de ani, indiferent cât timp va sta după gratii.

Mark Chapman l-a ucis pe John Lennon pe data de 8 decembrie 1980, în fața casei artistului din New York, la 10 ani de la destrămarea trupei The Beatles.

Chapman l-a acostat pe stradă și l-a rugat pe Lennon să îi semneze o copie a albumului Double Fansttasy, pe care Lenon de abia îl scosese pe piață.

Lennon și-a continuat drumul, dar când s-a întors acasă Chapman l-a împușcat mortal. Bărbatul a tras în Lennon de cinci ori, lovindu-l de patru ori în spate. Apoi, bărbatul a rămas la locul crimei citind romanul „De veghe în lanul de secară” pânî când poliția a sosit și l-a arestat.

El a afirmat în mod repetat că romanul lui Salinger era declarația lui. Ulterior s-a dovedit că Mark David Chapman era un fan al lui Lennon.

Avocatul lui Chapman a construit o apărare bazată pe nebunia clientului său, afirmație întărită de mărturii ale experților care au declarat că Chapman a fost într-o stare psihotică delirantă în momentul asasinatului.

Citește și: Charlie Sheen nu își mai permite să plătească pensie alimentară copiilor

Însă, apropiindu-se pronunțarea sentinței, Chapman și-a instruit avocatul că vrea să pledeze vinovat, sugerând că ceea ce a făcut a fost voința lui Dumnezeu. Judecătorul a permis pronunțarea sentinței fără nicio altă evaluare psihiatrică, după ce Chapman a negat că a auzit voci și a fost schimbată pedeapsa de la închisoarea pe 20 de ani la închisoare pe viață și cu o prevedere care îi garantează tratarea sănătății sale mintale.

Mark David Chapman a fost închis în 1981 și a refuzat eliberarea condiționată de opt ori în mijlocul unor campanii împotriva eliberării sale.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter