Scriitorul basarabean Nicolae Dabija a murit din cauza unei forme grave de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 martie 2021, 11:12
Scriitorul și publicistul Nicolae Dabija a murit la vârsta de 72 de ani, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Acesta se afla internat la secția de Terapie Intensivă din cauza complicațiilor produse de COVID-19. 

Cunoscutul scriitor basarabean Nicolae Dabija (72 de ani) a murit în dimineaţa zilei de vineri, 12 martie, la câteva zile după ce a fost internat în spital, în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu COVID-19.

Citește și: Adi Bărar, fondatorul și liderul trupei Cargo, răpus de COVID-19 la 61 de ani

„Maestrul a decedat astăzi la ora 4.00. A dezvoltat o formă foarte agresivă a COVID-19, cu generalizare agresivă și tromboză a vaselor sangvine”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, potrivit zdg.md.

Autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri, Nicolae Dabija a primit Ordinului Steaua României cu gradul de Comandor (2000) „pentru remarcabila sa operă poetică şi implicarea sa în redeşteptarea spiritualităţii româneşti”. În 2003, acesta a devenit membru al Academiei Române şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova.

Citește și: Tatăl actriței Abigail Breslin a murit din cauza COVID-19

A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, între anii 1990-1994 și 1998-2001 și s-a implicat în politica de la Chișinău, militând pentru unirea Basarabiei cu România.

Sursă foto: Facebook

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter