Certificatul COVID-19 al Uniunii Europene va fi prelungit încă un an

De Unica.ro, pe

Certificatul COVID-19 al Uniunii Europene va fi prelungit încă un an, până în data de 30 iunie 2023, după cum au stabilit Parlamentul European şi statele membre UE.

Certificatul COVID-19 al UE, care atestă vaccinarea împotriva COVID-19, un test negativ sau infectarea în ultimele şase luni, a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2021 și ar urma să expire la 30 iunie 2022. Parlamentul European şi statele membre au stabilit să prelungească certificatul sanitar digital cu încă un an.

Citește și: Ozzy Osbourne va fi suspus unei intervenții chirurgicale dificile: „Îi va influența restul vieții”

Raluca Pastramă s-a recăsătorit cu două zile înainte să devină mamă a treia oară

Justin Bieber, pareză facială din cauza sindromului Ramsay Hunt

Jennifer Lopez, ținută îndrăzneață la Festivalul de Film de la Tribeca

Acordul la care s-a ajuns luni seara mai trebuie aprobat oficial de Parlamentul European şi de Consiliul European pentru a fi aplicat de la 30 iunie a.c, potrivit Libertatea.

Chiar dacă multe state au renunțat să mai ceară certificatul COVID-19 la intrarea pe teritoriul lor, situația epidemiologică se poate schimba rapid, iar legislatorii europeni vor să se asigure că toți cetăţenii din statele membre UE se pot deplasa liber.

Situaţia epidemiologică se poate schimba rapid, iar certificatul digital COVID-19 al UE a fost un instrument-cheie care ne-a ajutat să trecem prin situaţii fluctuante. Suntem hotărâţi să revenim la o circulaţie liberă, fără restricţii, şi salutăm decizia luată de anumite state membre de a ridica toate restricţiile de călătorie, inclusiv prezentarea unui certificat COVID, a declarat comisarul european Didier Reynders.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter