O femeie a avut COVID-19 de două ori în trei săptămâni. Cum explică medicii

De Unica.ro, pe

O femeie în vârstă de 31 de ani din Spania a făcut COVID-19 de două ori în decurs de 20 de zile. Medicii au explicat cum a fost posibil acest lucru.

Femeia care a făcut COVID-19 de două ori în trei săptămâni este lucrătorul medical. Ea a fost testată pozitiv în decembrie 2021, apoi în ianuarie 2022.

Aceasta avea schema inițială de vaccin și făcuse rapelul cu 12 zile înainte să fie testată pozitiv la un test PCR, pe 20 decembrie 2021. Nu a dezvoltat simptome specifice bolii, însă s-a autoizolat timp de 10 zile. În data de 10 ianuarie, pentru că tușea, avea febră și o stare generală de rău, aceasta a făcut un alt test PCR, care a ieșit pozitiv.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Jennifer Lopez, apariție surprinzătoare cu ocazia sărbătorilor pascale. Cum s-a îmbrăcat artista

Cum arată casa lui Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor. La 23 de ani, trăiește ca un rege

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Medicii explică de ce femeia a făcut COVID-19 de două ori la un interval scurt de timp

Medicii au descoperit că pacienta a avut două variante diferite ale virusului SARS-CoV-2. Prima oară a fost infectată cu Delta, iar apoi cu Omicron.

Acest caz evidențiază potențialul variantei Omicron de a se sustrage imunității anterioare dobândite fie în urma unei infecții naturale cu alte variante, fie în urma vaccinurilor, a spus Dr. Gemma Recio, de la Institut Català de la Salut din Tarragona.

O astfel de monitorizare (supravegherea genomică n.r) va ajuta la detectarea variantelor cu capacitatea de a eluda parțial răspunsul imunitar, a adăugat ea, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter