Maria Dragomiroiu, adevărul despre deshumarea regretatei Ileana Sărăroiu. Ce s-a întâmplat la câteva zile după înmormântarea artistei

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2023, 15:43

Maria Dragomiroiu (67 de ani) a vorbit despre zvonurile legate de moartea cântăreței Ileana Sărăroiu, care i-a fost nașă de cununie.

Ileana Sărăroiu a murit în primăvara anului 1979, la vârsta de 43 de ani, după ce i s-a făcut brusc rău pe scenă, în timp ce susținea o cântare la o nuntă în comuna Unirea, din județul Călărași. Cauza decesului a fost un atac cerebral.

Maria Dragomiroiu, adevărul despre deshumarea regretatei Ileana Sărăroiu

Moartea fulgerătoare și prematură a artistei i-a șocat pe oameni, iar în jurul înmormântării ei au apărut o mulțime de legende și zvonuri, cum că ar fi fost îngropată de vie sau că s-ar fi trezit în sicriu și ar fi încercat să iasă. Trupul neînsuflețit al solistei a fost deshumat la câteva zile după înmormântare și mutat într-o altă groapă. Se spunea la vremea respectivă că la deshumare, cadavrul Ilenei Sărăroiu ar fi fost găsit răsucit în sicriu, cu părul smuls și interiorul scrijelit cu unghiile.

Citeşte şi: Maria Ciobanu a fost acuzată că s-a căsătorit cu soțul celei mai bune prietene, Ileana Sărăroiu. Care este adevărul dramatic

Cei care i-au fost apropiați artistei au dezmințit născocirile legate de moartea ei. Maria Dragomiroiu a precizat că legendele legate de moartea Ilenei Sărăroiu nu sunt adevărate. Dragomiroiu spune că nașa ei de cununie a fost dezgropată pentru a fi mutată într-un alt loc, deoarece mormântul ei se afla în apropierea toaletei cimitirului.  

„În jurul morții ei s-au țesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din București. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului.

Citeşte şi: Gheorghe Turda, adevărul despre înmormântarea Ilenei Sărăroiu, la 44 de la moartea artistei: „Restul sunt legende înfricoșătoare, de prin cimitire”

S-a făcut o alta groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu parul smuls; s-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!” a spus Maria Dragomiroiu, citată de wowbiz.ro.

Un alt nume mare din muzica populară românească, Gheorgeh Turda (75 de ani), a vorbit și el, în trecut, despre decesul și înmormântarea Ilenei Sărăroiu.

„Nu este adevărat că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie, că s-a trezit în coșciug, Doamne ferește! Sunt doar minciuni băbești. Se spune că a murit de anevrism, dar eu cred că suferise un infarct. I-au mutat groapa, în alt loc, pentru că fusese înmormântată, undeva, foarte aproape de o toaletă, la vreo 2-3 metri distanță. Apoi au adus-o spre aleea principală, la intrarea în cimitirul Sfânta Vineri din București, de pe Calea Griviței. A fost și va rămâne un nume. Restul sunt legende înfricoșătoare, de prin cimitire”, a declarat Gheorghe Turda, pentru impact.ro.

Citeşte şi: Gheorghe Turda și Constantin Enceanu, scandal pe litoral. Fina lui Ionuț Dolănescu s-a ales cu buza spartă în urma incidentului

Mireasa de la nunta unde Ileana Sărăroiu a cântat pentru ultima dată a povestit cum au decurs ultimele ore din viața regretatei soliste. Aceasta a spus că solista acuzase o stare de rău și de oboseală cu puțin timp înainte de deces.

“La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă bleu şi un pardesiu negru cu alb în motive populare. Părul negru lung era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, a povestit Liliana Ispas, mireasa de la acea nuntă, citată de Adevărul.

Ultima piesă cântată a fost “O bătrână într-o gară”. Apoi, Ileana Sărăroiu s-a scuzat în fața nuntașilor spunând că se simte foarte rău. După care s-a prăbușit brusc la pământ. Artista a fost dusă într-o încăpere din spatele salonului de evenimente, dar, din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

„Nu se ştia cât este de grav, aşa că oamenii au sărit s-o ajute. Ştiu că i s-a dat să bea puţină apă, dar deja starea ei era critică. Am aflat ulterior că nu mai reacţiona la niciun impuls. Nu mai avea niciun reflex şi nici nu mai comunica” – a mai declarat Liliana Ispas.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter