Ce este metoda „morișca” prin care Maria Dragomiroiu își spală părul

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 iulie 2021, 15:21
Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară, cunoscută pentru talentul ei, dar și pentru podoaba capilară impresionantă.

Maria Dragomiroiu este cântăreața cu cel mai lung păr din România. De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat care este secretul acesteia pentru a-și menține părul atât de lung și sănătos, iar ea a dezvăluit care este rutina ei de îngrijire pentru emisiunea „Vorbește Lumea”. Artista s-a filmat în propria ei baie, arătând fiecare pas pe care îl respectă când vine vorba de spălatul pe cap.

„Dragii mei, a venit timpul să vă arăt cum îmi spăl eu părul”, a spus artista. „Pentru că toată lumea este interesată cât de greu sau de ușor este să speli un păr lung, așa, ca al meu”.

Procesul începe cu o pieptănare riguroasă a părului, pentru a-l descâlci și a elimina toate firele căzute. Procesul de spălare propriu-zisă are loc cu ajutorul unui lighean. „Acesta este ligheanul în care mă spăl eu”, a explicat ea. „Eu mă spăl cu el în cadă, jos. Dar pentru cei care nu pot din cauza durerilor de spate, se poate urca pe un scaun”.

Mai apoi, Maria Dragomiroiu umple ligheanul cu apă „nici foarte fierbinte, să fie numai bună” și toarnă puțin șampon, suficient cât să facă spumă. Cântăreața își înmoaie părul în apa cu spumă, apoi toarnă șampon în căușul palmei (o cantitate semnificativă, ținând cont de lungimea părului ei).

Citește și: Elena Gheorghe și Cornel Ene au aniversat 9 ani de căsnicie. Cum s-a cunoscut perechea

Citește și: Irinel Columbeanu, dezvăluire neașteptată despre Oana, fosta iubită

Citește și: Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit? Ce a declarat vedeta TV

Citește și: Andreea Raicu, despre visul de a deveni mămică: „Nu vreau să știe nimeni până când nasc”

„Numai așa, mângâiat, să nu râcâiți foarte tare, pentru că rădăcina este și ea sensibilă”, a spus ea, citată de Antena 3. „Iar la vârfuri îi facem așa, ca la rufe, ca să se spele foarte bine. Eu îl spăl foarte bine și pe dedesubt”.

Ce este metoda „morișca” prin care Maria Dragomiroiu își spală părul

Ea clătește părul foarte bine, până se simte aspru la atingere, apoi îl mai spală o dată. Urmează apoi aplicarea balsamului. Maria Dragomiroiu recomandă vărsarea apei din lighean, păstrând doar o parte mică în acesta. În apa rămasă se pune balsam de păr și se amestecă. Cu apa cu balsam se dă pe lungimea părului de păr. La final, se clătește bine.

Însă procesul de îngrijire a părului nu se termină aici! Cântăreața aplică metoda „morișca”. Practic, după ce iese din baie, își rotește capul de mai multe ori, imitând mișcarea de morișcă cu ajutorul părului. Această mișcare o face de două ori, înainte și după ce își scoate prosopul de pe cap, pentru a se asigura că elimină excesul de apă.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter