Maria Dragomiroiu și soțul ei nu au avut nicio vacanță împreună, în 35 de ani de căsnicie. Decizia luată de cântăreață înainte de Crăciun / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 decembrie 2022, 17:14

Maria Dragomiroiu, celebra cântăreață de muzică populară, își amintește cum sărbătorea Crăciunul la țară, în copilărie, și cum își dorea doar zăpadă și pe Moș Gerilă să vină cu mici cadouri. Pe vremea comunismului nu exista Moș Crăciun și cadourile pe care le primesc copiii astăzi. Exista Moș Gerilă și bucuria imensă din sufletele celor care-l așteptau.

Într-un interviu acordat, în exclusivitate pentru UNICA.RO, celebra cântăreață Maria Dragomiroiu își aduce aminte de toate greutățile, dar și bucuriile unei copilării petrecute la țară, pe vremea comuniștilor. Atunci nu existau cadourile și Moș Crăciun, ci bomboanele în poleială și câteva sorcove pe care le primeau, cu emoție, copilașii la 12 noaptea.

Maria Dragomiroiu și soțul ei, impresarul Bebe Mihu, pleacă în prima vacanță împreună

Maria Dragomiroiu ne spune ce specialități va avea pe masa de Crăciun acum, cine face cea mai bună salată boeuf, dar și cum va pleca, pe 6 ianuarie, în prima vacanță din viață alături de Bebe Mihu, soțul ei.

Citește și: Dramele cumplite din viața Mariei Dragomiroiu

Cum petreceai Crăciunul în copilărie?

Petreceam ca un copil de la țară, cu toate datinile care erau acolo. Țin minte că așteptam zăpada și să vină Moș Gerilă, cu brădulețul la fereastră, la 12 noaptea. Atunci era emoția cea mai mare, trebuia să știi poezii iar el venea în dar cu o crenguță de brad împodobită, cu niște bomboane în poleială și sorcove din hârtie creponată, că așa se făcea pe vremea aceea. Ne mai aducea și câte un covrigel legat de crenguțe.

El aducea 3 sorcove pentru că eram 3 frați, dar într-un an a adus numai două și știu că am plâns până n-am mai știut de mine. A fost cel mai trist Crăciun, pentru că eu nu am avut sorcovă. Chiar dacă puteam să mă joc cu cea a Danei și a lui Iustin, pentru mine căzuse cerul de supărată ce eram.

Maria Dragomiroiu, amintiri despre Crăciunul la țară: “Eram atât de fericiți cu orice, pentru că orizontul nostru era foarte limitat”

Îți mai aduci aminte ce feluri de mâncare gătea mama ta?

Porcării se găteau, șorici, caltaboș, mușchiuleți, coaste la oală, pomana porcului cu de toate. Mai făcea mama sarmale, piftie și ciorbă de curcan. Eu o ajutam să facă cozonaci.

Mergeai la colindat? Ce primeai, cum era lumea pe vremea aceea?

-Normal, tot satul mergea, veneam cu trăistuțele pline de poame, adică bucăți de fructe uscate, și covirigi. Cam atât primeam pe vremea aceea.

Îți mai aduci aminte de cel mai frumos cadou primit în copilărie?

Nu exista așa ceva pe vremea mea, în fiecare an aveam doar Moșul cu brădulețul și, eventual, dar asta numai de Paște, ne mai aducea mie și Danei câte o rochiță. Eram atât de fericiți cu orice, pentru că orizontul nostru era foarte limitat. Eram mai fericiți atunci, sentimentul de bucurie nu pierea din suflet cum se întâmplă cu copiii din ziua de azi.

Citește și: Maria Dragomiroiu, despre conflictul cu Elena Merișoreanu: „Sunt oameni care mint și în jurul unei minciuni fac o poveste”

Ce-și doreau copiii tăi de Crăciun când erau mici?

Dacă stăteau la țară au trăit și ei chestiile astea, mi-au spus că cei mai frumoși ani au fost când erau mici și stăteau la țară. Până au început școala au stat acolo, apoi veneau în vacanțe mereu, deși nu veneau doar la distracție. Copiii mei mai munceau, mergeau cu vitele, cu porcii, o ajutau pe mămica. Și ei se duceau singuri la colindat, acum vin acasă și mă colindă pe mine, și copiii și nepoții.

Maria Dragomiroiu își sărbătorește soțul pe 16 decembrie: “O să ne facem praf la ziua lui Bebe”

Ce specialități gătești de Crăciun?

Trebuie să recunosc, prăjituri nu fac. O să facă fina mea ceva. Pentru Crăciun nu știu ce-o să mai gătim, pentru că o să ne facem praf la ziua lui Bebe, pe care o serbăm pe 16 decembrie, și o să mâncăm aceleași lucruri ca de sărbători. Eu, pentru Crăciun, fac friptură, cozonacii îi primesc de la prieteni, salata de boeuf o face fata mea, Ileana, ea o face cel mai bine. Nu știu însă dacă mai reușim să facem ceva, pentru că pe 16 o să ne îmbuibăm. Poate mai facem o salată de icre, de vinete, o ciorbă cu zeamă de varză, dar porcării n-o să mai avem.

Anul acesta i-ai scris vreo scrisoare Moșului? Ce i-ai cerut?

Eu nu mai cer nimic Moșului, că nu mai sunt copil. Eu nici lui Dumnezeu nu îi cer, eu îl rog. În fiecare noapte, de cel puțin 14 ani, îi mulțumesc pentru tot ce mi-a dăruit și-l rog să fie pace pe pământ. Mă rog pentru toată lumea să fim în armonie, să nu existe cuvântul ‘dușmănie’ pentru că e păcat, nu trebuie să existe această stare. Îl rog să îmi fie copiii și nepoții sănătoși, să trăim în liniște și iubire. Nu-mi plac situațiile conflictuale, îmi place să dăruiesc, asta este cea mai mare bucurie a mea, nu mă simt bine dacă nu ajut pe cineva.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot și îl rog să fiu sănătoasă, să ne bucurăm de tot ce mi-a îngăduit Dumnezeu să fac în lume asta. Nimic nu am primit  gratis, totul am făcut pe munca mea.

2022, un an bun pentru Maria Dragomiroiu: “Am avut cele mai multe împliniri”

Câte lucruri bifate ai de la început până la finalul anului?

Tot am reușit, am avut șansa să întâlnesc un preot care mi-a dăruit Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, și de atunci toate mi s-au împlinit. Anul acesta cred că am avut cele mai multe împliniri, s-au rezolvat probleme care nu credeam că se vor mai rezolva. Un colț în suflet mai am și mă rog lui Dumnezeu să mă scoată la liman, dar acum am înțeles că numai de mine depinde, eu mai trebuie să fac ceva și sunt convinsă că, prin muncă, voi rezolva.

Copiii mei sunt la casele lor, eu tot într-un pat dorm, ce să mai vreau de la viață? Stăm aproape unii de alții, Bebe ia nepoții să stea la noi în wekend, ne ducem pe jos unii la alții.

“Pe 6 ianuarie voi pleca în prima vacanță din viața mea, alături de Bebe”

Unde petreci Revelionul anul acesta?

La Roman, unde o să și cânt. La ‘Hanul Mărioarei’, dar și în centrul orașului unde se va ține serbarea din noaptea de Revelion. Important este că pe 6 ianuarie voi pleca în prima mea vacanță alături de Bebe, o să stăm până pe 21, pentru că pe 22 am cântare aici. Eu am vrut să merg la mine la țară, dar o să plec în America pentru Bebe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter