Maria Dragomiroiu, despre fina sa, Cornelia Catanga: „De un an nu mai avea din ce trăi. Nimeni nu a băgat-o în seamă”

De Unica.ro, pe
Maria Dragomiroiu a declarat că a stat de vorbă cu artista Cornelia Catanga, cu câteva zile înainte ca aceasta să se stingă din viață. Cântăreața de muzică populară a făcut mărturisiri cutremurătoare despre ultimul an de viață al finei sale. 

Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Artista ar fi fost infectată cu COVID-19, pe lângă alte probleme grave de sănătate. Maria Dragomiroiu, nașa artistei, a declarat că a stat de vorbă cu aceasta chiar cu câteva zile înainte să moară.

„Aveam o legătură specială, eram naşa ei. Mi-a zis că nu se simte bine. Eu atâta ştiu”, a declarat Maria Dragomiroiu la România TV.

Maria Dragomiroiu, despre Cornelia Catanga: „A plecat foarte supărată”

Cântăreaţa de muzică populară a dezvăluit că fina ei a avut un an extrem de greu din cauza problemelor financiare.

„Vreau să spun atât: această mare artistă a muzicii româneşti a plecat foarte supărată. Ea avea un organism foarte slab. Ea nu avea din ce trăi de un an, s-a rugat de nenumărate rânduri şi pe la televiziuni şi nimeni n-a băgat-o în seamă”, a mărturisit Maria Dragomiroiu, potrivit adevărul.ro.

Cornelia Catanga a fost înmormântată sâmbătă, la cimitirul Ghencea 1, la o zi după ce a fost declarată moartă de COVID-19.

De ce a murit de fapt Cornelia Catanga

Vestea că interpreta de muzică lăutărească a murit a fost dată pe rețele de socializare de jurnalista Mara Bănică.

„Din păcate, Cornelia Catangă s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardio-respirator suprapus cu un COVID a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris aceasta în mediul online în data de 26 martie.

Aurel Pădureanu s-a contrazis însă în declarații. Inițial acesta a recunoscut faptul că fosta lui soție a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, apoi a negat.

„Suntem disperați, a murit suflețelul meu, ce mă fac acum fără ea? Am rămas pe drumuri, ne dau afară din vila în care stăm cu chirie, nu mai avem niciun ban de chirie, din pensia ei plăteam (…) Suntem distruși, virusul ucigaș m-a lăsat fără soție, fără casă, fără bani”.

„Azi-noapte a ajuns la spital, a făcut stop cardio-respirator! Nu este COVID-19. Au băgat-o ăștia la COVID-19, că așa vor ei! Vor ei… ne-au nenorocit! Nu pot să dau mai multe detalii, că sunt în situația în care sunt. Vă rog să mă iertați”, a spus apoi Aurel Pădureanu.

Citește și: Dani Oțil, surprins de colegii de la „Neața cu Răzvan și Dani” după ce a anunțat că va fi tată

Prima reacție a lui Răzvan Simion după ce Dani Oțil a anunțat că va deveni tată

Femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida a avut un complice

Actrița Bella Thorne și iubitul ei s-au logodit. Cum arată inelul de logodnă?

Care a fost ultima dorință a Corneliei Catanga înainte de a muri

În vara anului 2019, artista a suferit un stop cardio-respirator și avea montat un stent la inimă. Cornelia Catanga și fostul ei partener de viață, Aurel Pădureanu, au împreună un fiu, Alexandru, în vârstă de 24 de ani, stabilit în Statele Unite ale Americii. Ultima dorință a artistei era aceea de a-și vedea fiul căsătorit.

„Alexandru nu mai este împreună cu fata cu care era de un an și opt luni, și cu care trebuia să se căsătorească. Ea nu a vrut să își asume rolul de soție în România. A vrut să îl ia pe Alexandru în America mai devreme. Au zis că pleacă după Revelion, apoi ea a zis că nu mai poate să stea. El nu mai vrea să vorbească cu ea, a blocat-o peste tot. Ea l-a mai căutat după Anul Nou”, spunea Cornelia Catangă în urmă cu ceva timp la Antena Stars.

Artista mai declara în trecut că ea și Aurel Pădureanu s-au despărțit. „Suntem despărțiți. El mi-a zis că sunt grasă, am dat cu telefonul de pământ, lucru care m-a deranjat enorm de mult. Dacă mai rămân așa de grasă, îmi fac operație. Norocul lui Pădureanu e că acum n-am voie să fac anestezie, din cauza problemelor pe care le am”, dezvăluia aceasta în trecut, într-o emisiune TV. După despărțire, cei doi au continuat să locuiască împreună.

Cine a fost Cornelia Catanga

Din 1967, solista a cântat la nunți, botezuri și petreceri. Cornelia Catanga a făcut primul pas spre celebritate în anul 1969, după ce a participat la o preselecție la Casa de Creație din Buzău. Aici a fost descoperită de Doina Badea, cu care a colaborat un an, ca solist instrumentist (acordeon) în cadrul formației acesteia de turneu.

În 1971 a cântat pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar în perioada 1972 — 1978, a început să cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Nasturică.

În 1979, a cântat pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 a avut primul spectacol la Sala Polivalentă (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel).

Din 1986, Cornelia Catanga a început turneele în străinătate, în special Israel, dar și Berlin. A lansat primul LP în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu. După 1995 a înregistrat colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin și Loredana Groza, dar a continuat colaborările și cu Nicolae Nițescu și Florica Roșioru.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter