Alexandru Arșinel, despre moartea actriței Draga Olteanu Matei: „O mare actriță”

De Adelina Duinea, pe

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie 2020.

Actrița era internată de câteva zile la secția de terapie intensivă a Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași din cauza unei hemoragii digestive.

Alexandru Arșinel, despre moartea actriței Draga Olteanu Matei: „O mare actriță”

Actorul Alexandru Arșinel a transmis un mesaj după decesul celebrei actrițe: „O persoană deosebită, o înzestrare pentru meseria asta a noastră extraordinară.

Era creatoare de scenarii, actriță de filme, îndrumătoare în domeniul teatrului. (…) O mare actriță. Am avut bucuria de a juca alături de dumneaei, o parteneră excepțională.

N-am să uit că renunța la aplauze, ca să mă împingă pe mine pe scenă să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. Este o mare pierdere pe linia marilor pierderi”.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale, starea de sănătate a actriței nu a putut fi îmbunătățită. „Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, de la secția ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluția ei a fost una nefavorabilă și s-a declarat decesul în cursul acestei nopți.

Patologia era multiplă, iar starea critică susținută din punct de vedere hemodinamic și ventilator. Din păcate, vârsta și tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieții și s-a pierdut această luptă, din păcate.

Am anunțat aparținătorii și, din păcate, asta este situația. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem”, a declarat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Draga Olteanu Matei a fost decorată în data de 30 mai a anului 2002 cu „Ordinul Național Steaua României”, în grad de Cavaler, alături de alte nume mari din industria actoriei, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Foto: Libertatea.ro

Citește și: 

Draga Olteanu Matei nu și-a serbat niciodată ziua de naștere. Care este motivul

Maia Morgenstern, despre visurile copilăriei: „Voiam foarte tare să fiu casnică“

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter