Andie MacDowell, despre drama copilăriei cu o mamă alcoolică: „Aveam 10 ani. Erau urme de arsuri de țigară pe podea și canapea!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 15 mai 2023, 15:30

Andie MacDowell a debutat ca model de succes cu apariții pe coperta revistei Vogue și în campanii publicitare pentru Yves Saint Laurent, iar apoi a intrat în lumea filmului, lăsând în urmă roluri memorabile.

Actrița Andie MacDowell are o carieră de trei decenii în film, iar publicul și-o amintește mai ales pentru interpretarea personajelor din „Sex, lies, and videotape”, “Greencard”, “Groundhog day”, “Four weddings and a funeral”, “Michael” sau “Multiplicity”.

Citeşte şi: Cum a apărut actrița Andie MacDowell pe covorul roșu de la Cannes 2021

Andie MacDowell nu a avut o copilărie lipsită de greutăți, deoarece a trebuit să aibă grijă de mama ei care s-a confruntat de-a lungul anilor cu abuzul de alcool.

Vedeta din „Patru nunți și o înmormântare” insistă că a avut întotdeauna o relație bună cu mama ei, dar s-a simțit responsabilă să aibă grijă de ea de la vârsta de 10 ani, când începuse să verifice frecvent dacă în casă nu erau țigări uitate nestinse de mama ei.

 „Am avut o relație grozavă și m-am simțit întotdeauna iubită. Era un deschizător de conserve vechi agățat de perete și ea era în bucătărie și bea. Eu curățam uleiul de pe deschizătorul de conserve și o întrebam: „De ce bei?”

Citeşte şi: Fata cea mică a actriței Andie MacDowell, nud în videoclipul lansat de sora mai mare

Erau urme de arsuri de țigară pe podea și pe canapea. Aveam 10 ani. Este uimitor că nu a luat foc casa. Cred că m-am simțit responsabilă toată viața. Dar mă pricep la asta, am antrenament” – a declarat actrița, citată de Yahoo!News.

Andie a încercat să obțină ajutor din partea medicilor pentru problemele cu alcool ale mamei sale, dar când unul dintre doctori i-a prescris Valium, nu a mai reușit să mai comunice cu mama ei.

„A fost o decizie proastă pentru că, dintr-o dată, nu am putut comunica cu ea. Și vorbeam mult cu ea înainte. Am fi putut să o confruntăm, dar pur și simplu nu am avut curajul. Doctorul ne-a spus că va muri în cinci ani. Lucrul ciudat este că așa s-a și întâmplat.” –  a adăugat ea.

Citeşte şi: Andie MacDowell, mândră de ridurile și de părul ei alb

Actrița a primit o scrisoare de la mama sa, în ultimul ei an de viață, în care i-a spus că este „mândră” de ea. Andie MacDowell locuia în Paris când a aflat că mama ei a murit în urma unui infarct.

 „Ea a spus că a renunțat la băutură și că este atât de mândră de mine. Acela a fost ultimul an din viața ei. Dar nu am apucat să-i fiu prin preajmă, ceea ce a fost foarte trist. Mă gândesc să mă întorc acasă, în Gaffney. Aș vrea să mă întorc și să încerc să aflu de la alți oameni cum a fost acel an pe care nu am apucat să-l experimentez.” – a completat actrița.

Andie a vorbit și despre debutul carierei ei ca model. Ea a recunoscut că a avut o „mică experiență” cu drogurile la început, dar a „urat-o”.

Citeşte şi: Andie MacDowell și Eva Longoria, pe catwalk la Paris Fashion Week

„Era multă cocaină în jur. Am avut o mică experiență la început și am urât-o. Am urât-o! A fdurat doar o lună. Chiar nu mi-a plăcut felul în care m-a făcut să mă simt. Nu eram bine și nu puteam dormi. De fapt, la un moment dat, m-am dus în agenție și le-am spus că vreau să merg acasă, iar ei mi-au replicat: „Ai nevoie de prieteni noi. Te afli în preajma oamenilor nepotriviți”. Nici nu-mi amintesc cine erau acei oameni neporiviți, sincer.

Nu eram în preajma unor oameni celebri în acea vreme. Și nici nu intenționam să fiu. Apăruse acest tânăr la agenția din Paris, care nu consuma alcool, nu fuma, nu se droga. Și, dintr-o dată, m-am trezit că am un iubit. Nu știu dacă au aranjat totul dinainte, dar a ieșit bine. Am început să lucrez non-stop și toate drumurile în viața mi s-au deschis mai departe” – a povestit actrița, pentru The Guardian.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter