Maria Obretin, actrița din „Clanul”: „De Paște merg să cânt Prohodul, să iau Lumină” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 14 aprilie 2023, 21:57

Maria Obretin, actrița din „Clanul, ce interpretează personajul „Sofia”, va sărbători Paștele în familie. Seara va merge la biserică, iar a doua zi de Paște, la cimitir să aprindă lumânări.

Maria Obretin, actrița din „Clanul”, serialul difuzat la Pro Tv în fiecare duminică seara, de la 20.00, a stabilit să petreacă Paștele în familie. În Noaptea de Înviere va merge la biserică să ia lumină, iar apoi acasă, la masă, cu apropiații.

Maria Obretin, actrița din „Clanul”: „Este o perioadă de liniște, pace, bucurie”

A doua zi de Paște și-a propus să meargă la cimitir să aprindă lumânări celor dragi pe care nu-i mai are.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Maria Obretin ne-a dezvăluit ce tradiții respectă de Sărbătorile Pascale, dar și cum i-a luat părul foc în trecut de Paște, din cauza unei lumânări.

Ce înseamnă această perioadă a anului pentru tine?

Este o perioadă de liniște, pace, bucurie. Avem toți mai mult timp să fim unii cu ceilalți. Este și perioada în care ne amintim de cei care nu mai sunt, pentru că sărbătorile se leagă de toți oamenii pe care i-am iubit.

Citește și: Nicole Cherry, expertă în preparat pască și salată boeuf. Unde petrec artista, soțul și fiica lor sărbătorile de Paște / Exclusiv

Citește și: Horia Vârlan, secrete pentru cele mai gustoase preparate de Paște. Cum faci cozonac pufos, pasca delicioasă și friptura de miel / Exclusiv

Citește și: Dr. Mihaela Bilic, meniul ideal de Paște: „Le-aș încadra în categoria alimente de slăbit”. Ce, cât și cum mâncăm sănătos / Exclusiv

Cum te pregătești pentru Paște?

Nu mă pregătesc în mod special. Fac exercițiul acesta zilnic, încerc să trăiesc în armonie cu mine și cu cei din jur. Fiecare nouă zi e o sărbătoare. Nu sunt mai bună sau mai drăguță de sărbători. Și nici mai fericită din obligație. 

Cum și alături de cine îți vei petrece sărbătorile primăvara aceasta?

Alături de cei pe care îi iubesc. Mergem la biserică, gătim, râdem, ne bucurăm unii de ceilați, povestim, recuperăm.

Ce face Maria Obretin a doua zi de Paște: „Lunea mergem la cimitir, la mormintele celor dragi, povestim despre ei”

Care sunt tradițiile pe care le respecți de Paște?

Tradițiile pe care le respect sunt aceleași, încă din copilărie. Merg să cânt Prohodul, să iau Lumină. Îmi place să vopsesc ouă cu mama. Lunea mergem la cimitir, la mormintele celor dragi, povestim despre ei. 

Ai avut vreodată parte de o pățanie amuzantă sau neașteptată de Paște? Care este aceasta?

Îmi lua invariabil părul foc de la câte o lumânare… nu știu de ce trec eu pățania asta la amuzante și neașteptate, am pățit-o de atâtea ori, că nu mă surprindea deloc.

Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Paște?

În copilărie primeam hăinuțe noi de Paște, da. Rochițe, pantofi, ciorapi albi și groși care se adunau mereu la baza gleznei. Cea mai dragă rochiță a fost una tricotată de mamaia Furtunica. Era de un galben pai, din rolan, cloș, cu breteluțe. O…asortam cu o maletă când era friguț.

Nu erau vremuri bune pentru modă. Am purtat-o ani de zile, mamaia a tot lungit-o, la un moment dat a transformat-o în fustă. Am renunțat greu la ea, când cineva face o hăinuță pentru tine, pune în ea toată iubirea, hăinuța funcționează ca un scut. 

Maria Obretin, actrița din „Clanul”: „Nu Îmi plac treburile care implică aspiratorul, mătura, praful”

Sarcinile sunt întotdeauna împărțite. Ce treburi îți sunt alocate în timpul pregătirilor de Paște?

Din fericire, trăiesc între oameni relaxați, nu e disperare la niciun capitol. Dacă e să aleg dintre treburile casnice, prefer gătitul și spălatul vaselor. Nu Îmi plac treburile care implică aspiratorul, mătura, praful. Pe de altă parte – Homo sum, humani nihil a me alienum puto. Ceea ce înseamnă că dau și cu mătura, nu e o problemă. 

Foto: Pro TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter