Robert De Niro, omagiat la Festivalul de Film de la Marrakech

De Oana Savin, pe
Robert De Niro a primit, sâmbătă seară, „Steaua de Aur” a Festivalului de Film de la Marrakech, cu care a fost recompensat pentur întreaga sa carieră. Premiul i-a fost înmânat de vechiul său prieten, Martin Scorsese.

Am putea spune că el a atins vârful carierei sale, însă tipul acesta are o țintă mai înaltă decât vârful munților Atlas”, a glumit regizorul american, care a încheiat recent filmările la cel de-al 9-lea său lungmetraj „The Irish Man” cu Robert De Niro, protagonistul său emblematic.

„Am făcut primul nostru film împreună în urmă cu 45 de ani cred, este unul dintre cele mai mari realizări ale vieții mele”, i-a răspuns De Niro.

Celebrul actor a crescut în același cartier italian din New York ca și Scorsese, și-a început cariera cu „Mean Street” în 1973 și a jucat în numeroase filme cult ale regizorului, precum „Taxi Driver”, recompensat cu Palme d’or la Cannes în 1976, sau „Reging Bull”, pentru care a câștigat un Oscar în anul 1981.

Robert De Niro, în vârstă de 75 de ani, a fost primit ca o adevărată vedetă la Festivalul de film de la Marrakech ce se desfășoară între 30 noiembrie și 8 decembrie, unde a fost invitat de onoare, luând parte la numeroase selfie-uri şi dând mai multe autografe pe covorul roşu de la Palatul Congreselor.

Celebrul actor i-a adus un omagiu emoționant regretatului regizor italian Bernardo Bertolucci, care a încetat din viață la vârsta de 77 ani. Cei doi au filmat împreună, în 1976, una din cele mai mari marile fresce din istoria cinematografiei, „Novecento”.

Cu un palmares de 38 de filme, între 1971 şi 2018, Robert de Niro a colaborat cu mari regizori, precum Francis Ford Coppola, Brian de Palma, Elia Kazan, Sergio Leone, Michael Cimino, Michael Mann, sau Quentin Tarantino.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter