Regina Elisabeta a II-a a participat la inaugurarea unei linii de metrou din Londra care îi poartă numele

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 10 august 2022, 13:53

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a surprins pe toată lumea cu vizita sa la ceremonia care a marcat finalizarea unei linii de metrou din Londra care îi poartă numele: Elizabeth. Suverana britanică a fost văzută rar în public în ultima vreme, din cauza problemelor de mobilitate.

Regina Elisabeta a II-a, care a împlinit recent 96 de ani, a mers la Gara Paddington din Londra pentru a inaugura linia de metrou care îi poartă numele: „Elizabeth”. Suverana britanică a fost însoțită de fiul ei, prințul Edward și a fost întâmpinată de mai mulți oficiali, printre care premierul Boris Johnson, precum și de primarul Londrei, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Bianca Pop de la „Insula Iubirii”, internată la psihiatrie. Fosta ispită le cere fanilor să o scoată de acolo

Adda a aflat cum s-a îmbolnăvit de Borelioză. „N-am luat-o prin mușcătură de căpușă”

Dani Oțil, atac de panică sfârșit printr-un apel la 112. „Nu am chemat decât de două ori în viața mea Salvarea”

Regina Elisabeta a II-a, în baston la metroul din Londra

Regina a ales să poarte la eveniment un costum de culoare galbenă, accesorizat cu o pălărie în aceeași nuanță, dar cu flori albastre. Pentru că în ultima vreme a avut probleme de mobilitate, aceasta s-a ajutat de un baston pentru a merge. Este a doua participare a reginei la un eveniment public, după ce prima oară în șase decenii a lipsit de la ceremonia organizată pentru deschiderea Parlamentului Britanic, săptămâna trecută.

Aceasta a mai fost prezentă vineri, 13 mai, și duminică, 15 mai, la evenimente care au avut loc în cadrul Jubileului de Platină, ce marchează domnia de 70 de ani a Reginei Elisabeta a II-a.

Linia „Elizabeth” va conecta obiective aflate în vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow, cu sud-estul Capitalei, si va fi deschisă pentru călători pe 24 mai.

Sursă foto: Profimedia

Vezi şi Westminster Abbey din Londra – curiozități despre catedrala unde sunt încoronați regii britanici!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter