Regina Elisabeta a II-a s-a mutat definitiv de la Palatul Buckingham. Care este noua ei reședință

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 august 2022, 14:48

Regina Elisabeta a II-a ar fi decis să părăsească pentru totodeauna Palatul Buckingham, care a fost reşedinţa oficială a regalităţii timp de 185 de ani. Suverana britanică locuiește de doi ani la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a s-a mutat încă din martie 2020 de la Palatul Buckingham, reședința oficială a familiei regale din 1837. Este posibil ca acesta să fie transformat în muzeu dacă prințul Charles nu-și va dori să locuiească acolo după ce va deveni rege.

Suverana britanică s-ar fi mutat definitiv la Castelul Windsor, acolo unde s-a retras ca măsură de precauție în perioada pandemiei și a trăit ultimii ani alături de prințul Philip, potrivit Mediafax. În plus, în curtea reședinței se află și poneii de care regina Elisabeta a II-a este foarte atașată.

Citește și: Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

Soția lui Volodimir Zelenski, mesaj dureros pentru rușii care le ucid copiii: „Arătați-le rusoaicelor ce fac soții lor aici!”

De ce s-au speriat rușii când au văzut la TV baletul „Lacul lebedelor”. Semnificația ascunsă a acestui spectacol

Serviciile secrete din SUA: „Putin nu mai este ca înainte. S-a izolat. A fost pus la colț!”

Regina Elisabeta a II-a s-a vindecat de COVID-19

Regina Elisabeta s-a vindecat de COVID-19 și și-a reluat angajamentele oficiale, însă doar online. Primele apariții în public după perioada de izolare ar trebui să aibă loc pe 14 martie, la Westminster, de ziua Commonwealth-ului, şi apoi pe 29 martie, pentru comemorarea prinţului Philip.

Deși din cauza problemelor de sănătate nu va pleca prea des de la Windsor, regina ar putea merge la Palatul Buckingham cu prilejul sărbătoririi a 70 de ani de domnie, Jubileul de Platină.

Sursă foto: Profimedia

Vezi şi Palatul Buckingham – curiozități și obiective de vizitat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter