Regina Elisabeta a II-a, în baston la un eveniment public

De Unica.ro, pe

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost surprinsă în baston în timpul unui eveniment public. Acest lucru s-a mai întâmplat în 2004, când suverana britanică a fost operată la genunchi.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, a participat la o ceremonie organizată la Londra cu ocazia centenarului Legiunii Regale Britanice, o organizaţie care îi sprijină pe soldaţii şi veteranii din armata britanică.

Când a ajuns la Westminster Abbey, suverana britanică s-a ajutat de un baston pentru a merge spre catedrală, un lucru pe care îl face foarte rar. În plus, aceasta nu a folosit intrarea principală, ci una laterală, care era mai aproape de altar, potrivit Digi24.

Palatul Buckingham nu a dat informații despre starea de sănătate a reginei Elisabeta. Aceasta a mai fost văzută în baston în 2004, atunci când s-a operat la genunchi.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Anul viitor se vor împlini 70 de ani de la urcarea pe tron. De-a lungul domniei sale, aceasta a intrat de șase ori în Cartea Recordurilor. Nu doar pentru longevitate, ci și pentru că este cea mai bogată regină, șeful celor mai multe state în același timp și are cele mai multe apariții pe monede.

Citește și: Cum se pregătește Kate Middleton să intre în rolul de regină

Kate Middleton, apariție strălucitoare la premiera filmului „No Time To Die”

Kate Middleton, apariție surprinzătoare într-o rochie ce costă sub 100 lei

Regina Elisabeta a II-a se ține de glume. Ce a făcut suverana Angliei în timpul unui eveniment politic

Regina Elisabeta a II-a suferea de tulburări obsesiv-compulsive în copilărie

Regina Elisabeta ar fi fost afecatată de tulburări obsesiv-compulsive când era mică, obișnuind să-și alinieze creioanele în linii perfect drepte pentru a se simți în siguranță. Cel puțin așa reiese din cartea lui Wendy Holden, “Guvernanta”, în care se fac dezvăluiri surprinzătoare despre Regina Marii Britanii.

Potrivit dezvăluirilor din carte, Regina Elisabeta a II-a alinia creioanele și farfuriile în mod compulsiv în copilărie.

„Marion, care avea pregătire în psihologia copiilor, știa că are de-a face cu un caz de tulburăre obsesiv compulsivă”, spune Holden în lucrarea sa, conform Daily Mail.

Profesoara Crawford ar fi întrebat-o pe Elisabeta de ce face acele lucruri, iar aceasta i-ar fi răspuns că se simte în siguranță când aliniază creioanele. „În siguranță? În siguranță față de ce?” se întreba adesea Marion, dar nu a primit niciodată un răspuns deoarece mama Reginei evita subiectul.

Marion Crowford a publicat aceste amintiri într-o carte intitulată “Micuța Prințesă”, în anul 1950. Potrivit profesoarei, viitoarea regină, pe care o numea ea Lilibet, era un copil foarte ordonat, aceasta păstrându-și toate cărțile și lucrurile într-o stare imaculată: „La un moment dat, am devenit un pic îngrijorată de acțiunile lui Lilibet, aceasta devenise prea metodică și ordonată. Sărea din pat de mai multe ori pe noapte pentru a-și alinia pantofii și a-și aranja hainele.”

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter