Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, internată în spital. Ce s-a întâmplat cu suverana

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 22 octombrie 2021, 17:45

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a petrecut noaptea de miercuri spre joi într-un spital din Londra. Suverana, în vârstă de 95 de ani, a fost internată pentru investigații medicale amănunțite, după ce, în ulitimele zile s-a simțit rău și a fost văzută în public deplasându-se cu ajutorul unui baston.

CONȚINUT VIDEO UNICA

„După sfatul medical de a se odihni câteva zile, regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru unele investigaţii preliminare, revenind la Castelul Windsor la prânz şi acum este într-o stare bună”. a transmis Palatul Buckingham, joi noapte, potrivit The Sun.

Citeşte şi: Fosta Miss Marea Britanie, Kirsty Bertarelli, mai bogată decât Regina Elisabeta a II-a

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a se ține de glume. Ce a făcut suverana Angliei în timpul unui eveniment politic

Citeşte şi: Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare

Citeşte şi: De ce nu mănâncă Regina Marii Britanii niciodată usturoi. L-a interzis în bucătăria Regală

În cursul zilei de miercuri, reprezentanții casei regale au anunțat că Elisabeta și-a anulat o călătorie în Irlanda de Nord la sfatul medicilor care au îndemnat-o să se odihnească. Suverana a ajuns cu mașina la spitalul Edward VII din Marylebone, care se află la 32 de km de Windsor și a fost consultată de medici. Potrivit presei internaționale, internarea reginei nu are legătură cu COVID-19 și a fost temporară.

Regina Elisabeta s-a întors la Buckingham Palace joi după-amiază.

Aceasta este prima dată, în ultimii opt ani, când regina este internată. Ultima vizită la spital a fost în 2013, după ce a prezentat simptome de gastroenterită.

Regina Elisabeta a II-a suferea de tulburări obsesiv-compulsive în copilărie

Cel mai longeviv suveran al Marii Britanii a suferit de tulburări obsesiv-compulsive când era mică, potrivit unei cărți de ficțiune biografică, ”Guvernanta”,  scrisă de Wendy Holden, care spune povestea profesoarei Elisabetei, Marion Crawford.

Din cele scrise în carte, aflăm că Regina Elisabeta a II-a alinia creioanele și farfuriile în mod compulsiv când în copilărie, pentru a se simți în siuranță.

„Marion, care avea pregătire în psihologia copiilor, știa că are de-a face cu un caz de tulburăre obsesiv compulsivă”, spune Holden în cartea sa.

Potrivit profesoarei, viitoarea regină, pe care o numea ea Lilibet, era un copil  excesiv de ordonat, ea  păstrându-și toate cărțile și lucrurile într-o stare imaculată:

„La un moment dat, am devenit un pic îngrijorată de acțiunile lui Lilibet, aceasta devenise prea metodică și ordonată. Sărea din pat de mai multe ori pe noapte pentru a-și alinia pantofii și a-și aranja hainele.”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter