Răzvan Botezatu a recunoscut că este gay: „Am obosit să port masca unui heterosexual”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 21 februarie 2020, 19:19
Răzvan Botezatu a decis să nu se mai ascundă și să spună lucrurilor pe nume. Fostul prezentator de televiziune și-a asumat în mod public faptul că este gay.

Răzvan Botezatu s-a săturat să joace un alt rol decât cel care-l reprezintă cu adevărat și a decis să-și dea jos masca și să vorbească deschis despre orientarea sa sexuală. După ce se logodise cu Raluca Dumitru, fosta sa colegă de platou, iată că bunul prieten al Biancăi Drăgușanu a schimbat total macazul: ”Vreau să aflați asta de la mine și nu din alte părți! Unii dintre voi ar putea spune: „Și ce este nou?”. Alții s-ar putea să nu fi știut sau să nu „suspecteze”. Poate vă veți întreba: trebuie încă să menționezi sexualitatea în 2019? Cred că da! Sigur, în anii trecuți s-au întâmplat multe în ceea ce privește acceptarea, dar suntem încă departe de normal. Aceste cuvinte nu ar trebui să se refere la propria mea ieșire personală, ci la cât de important este să înțelegem oameni care sunt diferiți de noi și luându-ne ca fiind diferiți de la sine înțeles”, – a mărturisit Răzvan Botezatu pentru Wowbiz.ro.

Răzvan Botezatu, dincolo de asumare, este hotărât  să lupte contra discriminării de acest gen și să contribuie la integrarea homosexualilor în societate: ”Am fost agresat atât fizic cât și verbal doar pentru că unii presupuneau că aș fi gay. Am fost împins de multe ori, etichetat și pus la zid. Au fost multe nopți în care am plâns. Observațiile homofobe se fac mereu… „Ăsta e gay!” – o sentință pe care am auzit-o din nou și din nou, chiar de la oameni apropiați de mine. Și sincer… nu-mi pasa. Cred că sunt liber să iubesc pe cine vreau eu… și cred că nimeni nu are dreptul să judece!. 

Presupun că nu trebuie să vă explic că faptul de a fi homosexual nu este o alegere. Ne-am născut hetero- sau homosexuali. Noi alegem doar cum să ne descurcăm. Recunosc: am fost speriat mulți ani. Ca prezentator de televiziune am fost încurajat să fiu eu însumi. Țin să mărturisesc că m-a inspirat Ellen DeGeneres în decizia mea de a face public acest lucru intim despre mine. Imposibil să nu o știți… Ellen a recunoscut că este lesbiană în 1997, în timpul unei apariții la „The Oprah Winfrey Show”. Imediat a apărut pe coperta revistei Time, cu titlul: „Da, sunt gay”. Oprah a fost extrem de criticată la acea vreme că a susținut această orientare, iar Ellen a fost dată afară din cadrul televiziunii în care a lucrat, iar trei ani nu a avut niciun job. Și nu s-a lăsat, nu a cedat. Acum e cea mai iubită prezentatore TV din lume. Și sunt mulți care au avut curaj să trăiască liberi… Elton John, Ricky Martin, Zachary Quinto, Anderson Cooper și mulți alții. Sunt și în România bărbați care au mărturisit public că sunt GAY.

Razvan Botezatu

Îmi apreciez intimitatea și știu că o deschid cu aceste linii, că voi deschide Cutia Pandorei. Puteți să pariați că voi fi speriat de ce va urma… și de câți oameni vor mai rămâne lângă mine când aceste declarații vor deveni publice. Dar voi trăi cu consecințele. Voi trăi alături de oamenii care mă acceptă, voi trăi alături de cei pentru care o prietenie nu se măsoară în felul în care alegem să ne trăim dragostea. E adevărat, îmi asum că voi fi înjuurat, că voi fi ironizat și privit altfel. Dar, am decis să explic tuturor cine sunt eu cu adevărat. Am decis să nu mă mai ascund, am obosit să port masca unui heterosexual. Sunt gay și cu asta basta. Sunt gay, și ce dacă nu sunt altfel? Nu sunt tot Răzvan Botezatu? Schimbarea de care vorbim are loc dior în intimitate, în rest sunt același om. Doar că nimeni nu ar trebui să judece ce facem în momentul în care ne manifestăm iubirea. Mă simt eliberat că nu mai trebuie să mă ascund.

”Cu cât îmbătrânesc, cu atât înțeleg mai mult despre mine și despre lupta care, probabil, o voi duce pentru tot restul vieții. Pentru că suntem departe de a înțelege și a accepta. Nu este lupta mea personală, ci lupta fiecărui om care are sentimente. Și nu mai vreau să mă ascund. Nu mă definesc prin sexualitatea mea. Cred ca am reusit să intru în sufletul oamenilor prin alte criterii, nu ăprin ceea ce fac eu în intimitate… Este pur si simplu o parte din mine și atât. Trebuie să aduc aminte tuturor un lucru însă! Fiți deschiși! Deschiși pentru persoane care sunt diferite față de tine. Unicitatea este ceea ce ne face deosebiți. Și nu asta face viața interesant” – a mai declarat Răzvan Botezatu, care a recunoscut și faptul că în copilărie a fost abuzat sexual.

Sursă foto: Instagram
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter