Christian Sabbagh, rămas orfan la 13 ani. Cum era la un pas să își filmeze moartea: „Am fost lovit de o rachetă”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Luni, 05 decembrie 2022, 12:44

Christian Sabbagh, prezentatorul jurnalului de știri de la Kanal D, a fost invitatul lui Denise Rifai în cadrul emisiunii „40 de întrebări”. Acesta a vorbit despre copilăria sa, carieră, dar și perioada în care și-a riscat viața în diverse investigații periculoase pe care le realiza în cadrul unei emisiunii de televiziune.

Prezentatorul de la Kanal D a vorbit deschis despre cum l-au marcat anii existenței sale. Un copil crescut pe frontul de război, în Siria, a renunțat la visul american și a ales să trăiască în România. A devenit aici un jurnalist cunoscut și apreciat de multă lume. Cariera sa avea să îi aducă în tot acest timp satisfacții, dar și riscuri pe măsură.

Christian Sabbagh a rămas orfan în adolescență

Mama prezentatorului a încetat din viață atunci când acesta avea 13 ani. După moartea ei, Christian a fost crescut de tată, ajutat fiind și de menajere. În anul 1986, din cauza situației complicate din Liban, tatăl prezentatorului a decis ca acesta să plece din Beirut, pentru a fi în siguranță

Citește și: Christian Sabbagh, corespondent de război în Ucraina: „Nu mi-e teamă”

Christian Sabbagh a avut de ales între a merge în America, la mătușa lui, în Franța, la vărul tatălui sau în România la rudele care locuiau la Vălenii de Munte. Prezentatorul, copil fiind la acea vreme, nu a ezitat și a ales să se mute în România.

„Am ales-o de prima dată (n.r România), pentru că toată copilăria mea era la Vălenii de Munte. Tot ce însemna vacanță de vară, vacanță de iarnă. În Franța mi-ar fi fost bine, vărul tatălui era fondatorul TFM, un post francez. Aș fi dus o viață extraordinară, ori în America, ori în Franța. Am ales Vălenii de Munte, aici am prietenii, copilăria, totul”, a mărturisit Christian Sabbagh în cadrul emisiunii de la Kanal D.

Copilul de la Beirut, crescut, de o mătușă, la Vălenii de Munte

Ajuns în România, prezentatorul a fost crescut de mătușa lui, Ani. Christian mărturisește că nu i-a lipsit nimic în acei ani și de fiecare dată mătușa lui, pe care o consideră o a doua mamă, a făcut tot posibilul ca el să aibă tot ce aveai ceilalți copii.

„Îi datorez totul ei, soțului ei, pentru că au știut cum să mă crească. Poate că la vremea aia nu înțelegeam multe. Știu că ne-am dus la o cooperativă mi-a luat haine cum aveau toți colegii mei, bascheți, să fiu în ton cu ceilalți, să facă o diferențiere. Primisem cadou un pix de aur, dar nu aveam voie să merg cu el la școală”

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Mărturiile lui Christian Sabbagh despre cariera de jurnalist de investigații:

Prezentatorul de la Kanal D a vorbit, printre altele, și despre cariera lui de jurnalist, dar și despre riscurile la care s-a expus în cadrul emisiunii „Poliția în acțiune!”, un format de mare succes la vremea respectivă.

„Orice regim venit la putere mi-a propus să intru în Poliție. Am refuzat, pentru că eu consider că ceea ce fac ca și jurnalist ajut mai mult oameni prin prisma jurnalismului ca și a polițistului. Nu am asimilat profesia de jurnalist cu cea de polițist”, a mărturisit Christian.

În anul 2005 a fost atacat cu un cuțit în fața blocului său. Norocul lui a fost jacheta groasă pe care o purta. Atacatorul nu a reușit, din fericire să îl rănească pe moderator. În 2013, în timpul misiunii de salvare a muncitorilor români din Libia, întreaga echipă cu care era a fost pe punctul de a fi răpită, iar în 2017 echipa de filmare a fost înconjurată de peste 300 de oameni, înarmați cu topoare. La acea vreme, mașina a fost distrusă, iar un coleg a fost lovit la cap.

În tot acest timp, Christian Sabbagh își îndemna operatorul să facă un singur lucru…să filmeze, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat să-și filmeze propria moarte.

„Avem un țel. Să căutăm adevărul, să apărăm interesele oamenilor. Au fost mai multe situații. Prima a fost în războiul din Iugoslavia, când am fost lovit de o rachetă. Nu mi-am propus să mor, mi-am propus să merg oriunde e nevoie de mine, să arăt istoria clipei. Noi arătăm istoria clipei, în momentul ăla așa se prezintă adevărul. Ca să ajungi aici, asta implică și riscuri. Am toată aprecierea pentru oamenii care se sacrifică pentru a ne arăta nouă care e adevărul”, a spus jurnalistul Kanal D.

Sursă foto: Instagram / Captură Kanal D

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter