Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta a II-a împlinește 98 de ani

De Oana Savin, pe
Prințul Phillip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlinește luni, 10 iunie, vârsta de 98 de ani.

Prințul Phillip, care este căsătorit de peste 70 de ani cu monarhul britanic, este cel mai vârstnic și cel mai longeviv consort din istoria acestei țări. Regina, care este cu cini ani mai tânără ca el, l-a descris întotdeauna ca fiind „sprijinul și ghidul ei constant”.

Ducele de Edinburgh își va sărbători ziua de naștere într-un cadru privat, pentru această ocazie nefiind programat niciun eveniment public.

În ultimii ani, Phillip a avut numeroase probleme de sănătate. Acesta s-a retras oficial din viața publică în august 2017, însă este prezent la evenimentele de familie.

În noiembrie 2018, Regina Elisabeta și Prințul Phillip au împlinit 71 de ani de căsătorie.

În momentul în care s-a căsătorit cu locotenentul Philip Mountbatten, pe 20 noiembrie 1947, suverana avea doar 21 de ani. Căsnicia  lor a devenit, astfel, cea mai lungă din istorie căsătoriilor monarhiei britanice.

De-a lungul deceniilor, Prințul Phillip a sprijinit-o pe regina Elisabeta a II-a în eforturile sale întreprinse în calitate de șef de stat.

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Phillip

Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta a II-a împlinește 98 de ani

Prințul Phillip și Regina Elisabeta a II-a

În anul 1939, prințesa Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip. Cei doi tineri, care erau verișori îndepărtați, au participat la mai multe evenimente comune. Dar întâlnirea care le-a schimbat viețile a avut loc la Royal Naval College din Darmout, în iulie 1939.

Philip, care atunci avea 18 ani, a impresionat-o pe prințesa Elisabeta și a amuzat-o în momentul în care a sărit peste un fileu de tenis.

El este bărbatul de care prințesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”, potrivit biografului oficial al regelui, John Wheeler-Bennett.

După opt ani, prințesa Elisabeta ajungea la altar, într-o rochie ivoire, creație a lui Norman Hartnell, decorată cu 10.000 de perle și cu o trenă de patru metri.

La altar o aștepta Philip, atunci în vârstă de 26 de ani, care luptase pentru Royal Navy în Al Doilea Război Mondial.

La un an de la nuntă a venit pe lume primul lor copil, Charles.

După cinci ani de când și-au unit destinele, prințesa Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii, devenind astfel Regina Elisabeta a II-a.

Sursă foto: Northfoto, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter