Prințul Filip, avertizat de polițiști. Ce reguli de circulație a încălcat

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 21 ianuarie 2019, 15:19
La câteva zile după ce a fost implicat într-un accident auto, Prințul Filip este din nou în atenția polițiștilor. Ce reguli de circulație a încălcat Ducele de Edinburg.

Deși soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 97 de ani, s-a retras din viața publică în august 2017, acesta s-a aflat în atenția presei din toată lumea, din cauza unor evenimente mai puțin fericite.

În urmă cu câteva zile, Prințul Filip a fost implicat într-un accident. Acesta s-a răsturnat cu mașina în urma impactului cu un alt autoturism în care se aflau două femei și un bebeluș. Soferița a avut câteva tăieturi, iar pasagera din dreapta a suferit o fractură a încheieturii de la mâna stângă. Din fericire, copilul a scăpat nevătămat, asemeni Ducelui de Edinburgh, conform Libertatea.ro.

De curând, soțul Reginei a fost surprins conducând o nouă mașină pe domeniul de la Sandringham, Norfolk. Acesta nu purta centură de siguranță, lucru care i-a înfuriat pe britanici și a stârnit o reacție și din partea autorităților:

„Suntem conștienți de situație. Poliția i-a oferit un sfat șoferului, acesta fiind un răspuns standard în asemenea situații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Norfolk.

Prințul Filip s-a născut în 10 iunie 1921, în insula grecească Corfu, și este cel de-al cincilea copil al Prințului Andrei al Greciei și Danemarcei și al soției acestuia, Prințesa Alice de Battenberg. Deși la naștere a primit titulul de prinț al Greciei și al Danemarcei, acesta a renunțat la statutul său după căsătoria cu Regina Elisabeta, devenind Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. În 1957, a fost numit Prinț al Regatului Unit, iar cu ocazia aniversării a 90 de ani, i-a fost acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice.

Iubirea dintre Ducele de Edinburgh și Regina Marii Britanii rezistă de mai bine de 70 de ani, dar nu a fost lipsită de sacrificii. Prințul Filip au fst nevoit să renunțe la multe lucruri pentru aleasa inimii sale. După retragerea din viața publică, acesta duce o viață liniștită la Ferma Wood aflată pe proprietatea regală Sandringham.

Sursă foto: Hepta.ro

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter