Pasiuni ciudate. Ce colecționează Eugen Cristea, fostul prezentator al emisiunii “Feriți-vă de măgăruș!“

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 23 octombrie 2018, 18:56
Eugen Cristea, fostul prezentator al emisiunii “Feriți-vă de măgăruș!“, este un mare colecționar, iar pasiunea sa a fost dusă, am putea spune la rang de artă.

Eugen Cristea, în vârstă de 66 de ani, și soția sa, Cristina Deleanu, cu 11 ani mai mare, sunt uniți de o pasiune comună și anume aceea de a colecționa obiecte. Printre colecțiile cu care se mândresc se regăsește și o colecție mai ciudată de… chibrituri care cuprinde nu mai puțin de 12.000 de astfel de exemplare, iar cel mai vechi datează din anul 1953: “La aceasta țin foarte mult. Este vorba despre acea cutie folosită într-o reclamă la ziarul Scânteia. Am primit-o cadou de la un mașinist din Iași și e din anul 1953.

Acum s-au făcut vreo 12.000 de cutii. Luăm de peste tot, ne rugăm în diverse baruri, dați-ne… Mulți ne știu deja. E o pasiune foarte frumoasă. Foarte puține dintre cutii sunt goale. În general sunt toate originale, iar cele mai vechi nu sunt nici măcar zgâriate, nu s-a tras cu chibritul pe partea laterală unde se produce scânteia. E și un act de cultură, nu doar pasiune. Avem o cutie mare și de la Olimpiada de la Moscova, din 1980. Dar și de la o doamnă din țară, din Constanța, care ne-a adus o colecție de chibrituri rusești, cu păpușile lor specifice. Această bucurie a lucrurilor mici ne-a ținut împreună atâți ani. Bucuria lucrurilor mici. Mă refer la faptul că amândoi suntem colecționari, în atâția ani ne-am reunit colecțiile, începând de la chibrituri, cești, pliculețe de zahăr, servețele, din diverse localuri. Și suntem mari iubitori de animale“, a declarat actorul Eugen Cristea pentru Libertatea.

Citește și – Cabral și Loredana, într-o nouă emisiune la Pro Tv

Citește și – Băiețelul lui Ellie White, la un pas să se înece în piscină: „Am rămas cu o traumă”

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter