Otniela Sandu nu a mers până la 4 ani. De ce afecțiune a suferit? „A fost un șoc pentru ai mei”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Marți, 13 septembrie 2022, 21:34

Invitată în emisiunea „Vorbește lumea”, de la Pro TV, actrița Otniela Sandu a vorbit copilăria ei.

„Aveam luxație bilaterală congenitală. Bunica a descoperit, lucra în sistemul medical. (…) Când am ajuns acasă și m-a văzut, a zis: «Cred că are o problemă la picior». (…) S-a uitat la cutele pe care le au bebelușii la picior și nu erau egale. Erau două cute mai sus, două mai jos. Ai mei nu au fost de acord cu treaba asta. Nici măcar nu au vrut să se gândească că ar fi așa”, a povestit Otniela.

Otniela Sandu nu a mers până la 4 ani. „A fost un șoc pentru ai mei”

Ajunsă apoi la control, medicii au constatat că bunica ei avusese dreptate. „A fost un șoc pentru ai mei. (…) Nu se așteptau. (…) Se poate face operație. Se desfac oasele de la bazin, dar ai posibilitatea să rămâi mai rău decât erai. Poți să mergi, dar șchiopătând. Părinții mei s-au stresat foarte tare. Medicul le-a recomandat operația, dar nu a garantat că va avea succes, iar părinții mei nu au fost de acord”, a mai povestit actrița

„Nu am mers până la 4 ani. Bunica mea a intrat în discuție cu o femeie care avusese fetița cu aceeași problemă. Ea a purtat un aparat care nu se găsea în România. Era pus pe picioare, iar picioarele erau ținute la 90 de grade. Am luat aparatul respectiv și l-am purtat. Ai mei preferau cumva varianta asta, dar nu aveau încredere că va funcționa. Au sperat că o să se întâmple ceva bun. Trei ani de zile l-am purtat”, a continuat.

„La trei ani și ceva mi s-a scos aparatul, dar după ce l-am purtat o perioadă atât de lungă nu puteam să merg. Mă târam, nu știu cum să explic. M-am recuperat foarte repede. Îmi mai amintesc, cu toate că eram foarte mică, momentele în care surorile mele se jucau și eu nu puteam”, a completat.

Medicii nu se așteptau ca Otniela să-și revină. „Am fost și pe la 7 și pe la 10 ani la control. Mi s-a zis că nu, nu am nicio problemă. Singura problemă care vedea doctorul că ar putea să fie ar fi o sarcină. Pentru că mi-ar putea deplasa bazinul”, a încheiat.

Foto: Instagram

Citește și:

George Burcea, despre motivele care au dus la divorțul de Andreea Bălan: „M-au deranjat foarte multe lucruri”

Maria Constantin, primele declarații despre noua relație: „Aflați câte puțin, câte puțin”

Katy Perry a revenit la masa juraților American Idol după o lună și jumătate de la naștere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter