Mistretzu, vacanță cu peripeții la bulgari

Octavian Păscuț, alias Mistretzu de la “Cronica Carcotasilor”, s-a relaxat, împreună cu familia, pe meleaguri bulgărești.
Deși cu câțiva ani în urmă își jurase că nu o să pună piciorul pe nisip bulgăresc, între timp lucrurile s-au mai schimbat.

„Daca nu știi când o să ai o săptămână întreagă de concediu, stai până în ultima clipă, chiar dacă agenția la care ai făcut rezervare te sună din două în două zile să confirmi. Și cum bugetele sunt pe măsura crizei, neavând bani de Mamaia, m-am trezit și eu cu bilete de Bulgaria în mână. Aș fi vrut să încerc și ceva insule exotice, dar mi-era să nu dau nas în nas cu cine știe ce foști demnitari dați în urmărire generală.

Chiar dacă în urmă cu câțiva ani jurasem că n-o să pun piciorul pe nisip bulgăresc, că nu merită castraveciorii murați onoarea de a mă avea oaspete, iată-mă ajuns în Bulgaria. O parte din temeri s-au cam confirmat pe drum, pentru că în materie de indicatoare bulgării sunt cu 20 de ani în urmă și mai toate, parcă e un făcut, au câte un boschet în față cât să le ratezi la mustață și să mai dai o tură pentru direcția dorită. Asfaltul e de pe vreme lui Stalin și limitarea de viteză poate să ajungă și la 20 la oră pe drum național, fără că vreun semn de circulație să te anunțe când se termină restricția. În schimb, după ce am ajuns la Resortul din Duni, am rămas cu gura căscata.
Ceea ce am vizitat anii de-a rândul în Turcia se regăsea aici în cele mai mici detalii, de două ori mai mari și chiar la jumătate de preț. La ce nivel au înțeles vecinii de peste Dunăre să facă turism pe litoralul lor, Mazăre cu manechinele lui ar putea să se angajeze doar animatori la piscină și asta cu perioadă de probă. În schimb bulgarii tac și fac sau mai precis nemții fac și ei tac și pun umăr la umăr într-o afacere care merge într-o direcție foarte bună”, a povestit vedeta Prima TV.

Foto: PR
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter