Mirela Vaida, mesaj dur despre orele de educație sanitară în școli

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 04 iunie 2020, 12:40
Mirela Vaida a transmis un mesaj pe internet cu privire la educația sexuală în școli, după ce Camera Duputaților a adoptat un proiect ce prevede predarea acestei materii în școli, însă doar cu acordul părinților și sub denumirea de „educație sanitară”.

Prezentatoarea de televiziune s-a arătat nemulțumită de numărul de ore de educație sanitară pe care copiii îl vor avea în programă și a acuzat statul că este vinovat d enumărul mare de copii născuți de mame adolescente.

Statule, învață să-ți iubești copiii!! Și, mai ales, copiii care se nasc din alți copii pentru că, vezi tu, de vreo 20.000 de ori pe an, în fiecare an, devii „bunic” înainte de vreme!!! Da, aproape 20.000 de minore devin, anual, mămici în România! Unele dintre ele nu sunt la prima sarcină! Și știi de ce? Pentru că tu nu vorbești cu ele, pentru că nu le informezi, pentru că nu le educi, pentru că mereu ești ocupat cu altele!”, a scris Mirela Vaida pe Facebook.

Citește GRATUIT numărul de iunie a Revistei UNICA!

Și uite așa, ești pe primul loc în UE la numărul de mame minore! Eu, de mulți ani, prezint emisiuni zilnice, în direct! Am prezentat, de cele mai multe ori, de pe 2 canapele, viața oamenilor simpli! Mulți dintre ei, needucați, săraci, naivi, neinformați! Multe dintre ele, mame înainte de vreme”, a mai transmis prezentatoarea.

Vaida, mama a trei copii, a acuzat statul că o amendează atunci când vorbește în emisiunea ei despre mamele adolescente.

Știi care e paradoxul? Dacă încerc să transmit la TV mesaje sau semnale de alarmă pe această temă, tu, Statule, mă amendezi!Și știi de ce? Culmea! Pe motiv că nu protejez minorii. Dar tu cum îi protejezi? Tu cum vorbești fetelor de 11-12 ani, multe dintre ele deja „domnișoare”, despre riscurile unui contact intim neprotejat, ale unei vieți sexuale precoce, despre responsabilitatea unui copil în viața unei adolescente de 15 ani?, a continuat ea.

Citește și: Bodo de la Proconsul, dezvăluiri despre adopția copiilor lui

Știu, toate astea se întâmplă din cauza lipsei de educație, a sărăciei, a lipsei unor părinți care nu știu să vorbească cu copiii lor la timp sau care nu sunt acasă de ani buni, pentru că trebuie să muncească în Spania, Italia, Germania, UK, să-și poată asigura traiul!Și, pentru toate astea, nu ești și tu responsabil? Nu te mai preface că nu vezi realitatea! Fii partenerul nostru, nu dușman! Adaptează-te și ține pasul cu vremurile!”, a încheiat Mirela Vaida mesajul.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter