Mesajele vedetelor după moartea lui Benone Sinulescu: „Încă o mare pierdere a folclorului românesc”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 noiembrie 2021, 14:57

Benone Sinulescu s-a stins din viață joi, 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani, pe fondul mai multor probleme de sănătate, informează News.ro. Decesul a fost confirmat de soția artistului, Elena Sinulescu, pentru Impact.

Mesajele vedetelor după moartea lui Benone Sinulescu: „Încă o mare pierdere a folclorului românesc”

Irina Loghin

„Regret plecarea dragului și bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara! Avem melodii de referință împreună și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor și artistul pentru care și veșnicia se înclină! Plânge Siriul și țara întreagă! Rămas bun, dragul meu coleg!”, a scris Irina Loghin pe Facebook.

Elena Merișoreanu

„Este o zi foarte tristă, parcă este un blestem pentru muzica populară. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele, cad de pe cer. Stelele care au încântat sufletele oamenilor de-a lungul anilor cu cântece, cu atâtea lucruri frumoase pe care le-au lăsat în urmă. L-am cunoscut chiar din tinerețe și am colaborat cu el. Era o mare vedetă și parcă îmi era și frică să intru în cabina unde se îmbrăca. Era atât de mare, atâta lume venea după el. Țin minte că am fost în turneu cu el și cu Irina Loghin pe Valea Prahovei și s-a dărâmat un balcon. Atâta lume venea să îi vadă. Păcat, pentru că și soția și rudele soției l-au îngrijit extraordinar de mult. Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace și regretăm enorm de mult”, a declarat Elena Merișoreanu.

Mirela Vaida

„Încă o mare pierdere a folclorului românesc, în mai puțin de 2 săptămâni… 😔 Marele Benone Sinulescu s-a stins din viață în urmă cu puțin timp… Dumnezeu să te ierte, nea Beni! 🙏🖤 Ai fost un munte de efervescență, de talent, de bună dispoziție, un om-spectacol, irepetabil și inimitabil! Să te odihnești în liniște! Rămân cu amintirile frumoaselor noastre turnee din străinătate unde umpleai sălile până la refuz! ❤️ Această poză este din anul 2004, Beijing, China! Iar nea Beni a rămas neschimbat și mereu tânăr.. până la ultima suflare.. Condoleanțe familiei! 🖤🖤🙏”, a scris Mirela Vaida pe Instagram.

Dan Negru

„Îl știu de 25 de ani și e prima dată când îmi „dă țeapă”. În vară mi-a promis că anul ăsta ne revedem de Revelion. N-o să fie… Am mii de povești cu Beni! O să vi le spun… Dar acum începe legenda Benone Sinulescu. Pentru că atunci când se termină povestea, începe LEGENDA. Azi s-a stins Beni…”, a scris Dan Negru pe Instagram.

Cine a fost Benone Sinulescu

Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescență. De-a lungul carierei, solistul a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară, printre care și Irina Loghin, iar, după 1989, a abordat și stilul etno-dance și a cântat cu grupul Ro-Mania.

A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim. Ultimul album a fost unul de colinde, lansat în 2011. În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”, prin decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

Pe 29 noiembrie 2002, fostul Președinte al României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Tot el i-a conferit pe 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Foto: Facebook; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter