Mesajele ducilor de Cambrige și al celor de Sussex pentru Volodimir Zelenski

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 11:25

Ducii de Cambrige și cei de Sussex și-au exprimat public susținerea Ucrainei după invazia Rusiei.

Prințul William și soția sa, Kate Middleton, au transmis în mediul online un mesaj în care spun că susțin poporul ucrainean  în acest război.

În octombrie 2020 am avut ocazia de a-i cunoaște pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și pe prima doamnă, Olena Zelenski, și am discutat cu ei cu optimism și speranță despre planurle de viitor ale țării. Astăzi, suntem alături de ei și de poporul ucrainean și luptăm pentru acel viitor. – a fost mesajul Prințului William și a lui Kate Middleton.

Pe de cealaltă parte, Prințul Harry și Meghan Markle au transmis sprijinul lor pentru Ucraina aflată în război cu Rusia, un mesaj de susținere, cerându-le liderilor mondiali „să facă același lucru”.

Susținem poporul ucrainean în faţa acestei încălcări a legii internaţionale şi umanitare, şi încurajăm comunitatea internaţională şi liderii ei să facă la fel – se arată într-un comunicat scurt publicat pe pagina fundației Archewell.

Citeşte şi: Imaginile dramatice din stațiile de metrou ucrainene. „Nu știi ce se va întâmpla în următoarea clipă!”

Citeşte şi: Papa Francisc l-a sunat pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ce a vrut să-i spună personal

Citeşte şi: Cine este Prima Doamnă a Ucrainei. Olena, soția lui Volodimir Zelenski, le-a transmis un mesaj emoționant ucrainenilor

Citeşte şi: Ce este Legea Marțială intrată în vigoare în Ucraina după atacurile Rusiei

Amintim că pe 24 februarie 2022, Rusia a pornit un atac militar împotriva Ucrainei. Până astăzi, potrivit ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, 352 de civili au fost uciși, printre care 14 copii, iar 1.684 au fost rănite. Conform armatei ucrainene, circa 5.300 de militari ruși au fost uciși în aceste zile.

În cursul zilei de luni, 28 februarie, sunt așteptate negocieri ăentru încetarea focurilor între Moscova și Kiev, la frontiera cu Belarus.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter