Meghan Markle a câștigat procesul împotriva tabloidului The Mail on Sunday

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 ianuarie 2022, 13:29

Meghan Markle a câștigat procesul împotriva tabloidului britanic The Mail on Sunday. Curtea de Apel din Londra a respins recursul formulat de publicație împotriva unei sentințe anterioare legate de încălcarea vieții private a Ducesei, în urma publicării unor fragmente dintr-o scrisoare trimisă de Meghan tatălui ei.

The Mail on Sunday a încercat să anuleze decizia Înaltei Curți care stabilise că publicația a încălcat viața privată și drepturile de autor ale soției Prințului Harry prin publicarea unor fragmente dintr-o scrisoare trimisă de Meghan tatălui ei, Thomas Markle, în vara lui 2018.

Citeşte şi: Meghan Markle, dată în judecată de sora vitregă. Ce reproșuri îi aduce aceasta

Citeşte şi: Meghan Markle, criticată de tatăl său după apariția în „The Ellen DeGeneres Show”

Citeşte şi: Rețeta „puiului de logodnă”. Meghan Markle și Emily Blunt au fost cerute în căsătorie după ce au testat preparatul

Citeşte şi: Meghan Markle dansează și bea lapte din biberonul fetiței ei în emisiunea lui Ellen DeGeneres

Argumentul judecătorilor a fost că textul scrisorii “era personal, privat și nu făcea obiectul interesului public”.

„Nu este o victorie doar pentru mine, ci pentru toţi cei care s-au temut vreodată să lupte pentru corectitudine. Deşi această victorie stabileşte un precedent, cel mai important este că acum suntem suficient de curajoşi, în mod colectiv, pentru a schimba o industrie a tabloidelor care condiţionează oamenii să fie nemiloşi şi profită de pe urma minciunilor şi durerii pe care le creează”, a precizat Meghan într-un comunicat, notează CNN.

În 2018, Meghan i-a scris o scrisoare de cinci pagini tatălui după ce relația cu el se răcise chiar înainte de a se căsători cu Prințul Harry. 585 de cuvinte ale scrisorii, din totalul de 1,250, au fost publicate de The Mail on Sunday în cinci articole diferite. Tabloidul a argumentat atunci că dorea ca scrisoarea să devină publică drept răspuns unor comentarii anonime făcute de prietenii lui Meghan într-un interviu pentru People.

Judecătorii au concluzionat că The Mail trebuie să-și prezinte scuzele public pe prima pagină și să achite cheltuielile de judecată duportate de Meghan.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter