Au luat Kate Middleton și Meghan Markle lecții de etichetă? Dezvăluiri făcute de un majordom regal

De Oana Savin, pe

Kate Middleton se comportă ca o adevărată prințesă, iar Meghan Markle a avut și ea parte de aprecierea publicului în perioada în care a fost membru cu rol activ al Familiei Regale britanice. Însă cele două au fost nevoite să învețe cum este bine să te comporți în momentul în care mergi la un eveniment oficial și care este protocolul Casei Regale.

Întrebarea care se află pe buzele multora, după ce soția lui Harry a dezvăluit că nimeni nu a instruit-o la prima ei apariție publică, dacă noii veniți iau lecții de etichetă sau nu.

Cum se învață eticheta la Casa Regală. Dezvăluirile unui majordom

Încă de când a ajuns în centrul atenției ca mireasă a Prințului William, în anul 2011, Kate Middleton pare să se comporte ca o emblemă a profesionalismului. Însă, a luat ea vreodată lecții de etichetă? Răspunsul l-a dat un fost majordom al regelui Charles.

Grant Harrold, un fost majordom al regelui Charles și al reginei consoarte Camilla, a povestit cum prințesa de Wales a trecut de la statutul de studentă obișnuită la cel de viitoare regină.

Potrivit fostului majordom, cei primiți în Familia Regală din „exterior”, precum Kate și Meghan Markle, nu primesc lecții despre eticheta regală, ci mai degrabă „învață din inerior”, notează Hello!

„Cred că Prințul William și Prințul Harry au învățat eticheta regală de la părinții lor, iar soțiile lor au învățat de la ei, este mai mult o chestie internă”, a explicat Grant.

Citește și: Meghan Markle, la plimbare pe străzile din Los Angeles, într-o ținută de 12.000 dolari

Citește și: Meghan Markle se simte „exclusă” din planurile pentru încoronarea regelui Charles. Ducesa de Sussex, ridiculizată într-un show tv

Harry a corectat-o pe Meghan, la Trooping the Colour

Acesta și-a amintit de un moment în care Harry a corectat-o pe soția sa, Meghan Markle, în timp ce se aflau la balconul Palatului Buckingham, în 2019, la Trooping the Colour.

Ducesa de Sussex a vrut să plece înaintea reginei Elisabeta, întorcându-se cu spatele la monarh, înainte ca soțul ei să îi amintească subtil să se „întoarcă”.

Citește și: Kate Middleton, într-o ținută pe care orice femeie și-ar dori să o aibă în garderobă. Cât costă rochia purtată de Prințesa de Wales

„Acesta este un exemplu perfect de modul în care învață membrii familiei regale”, a explicat majordomul, care a precizat că în cei șase ani în care a lucrat pentru Charles, nu a văzut pe nimeni luând lecții de etichetă.

Citește și: Adevăratul motiv din spatele deciziei lui Meghan Markle de a nu participa la încoronarea regelui Charles: „Este o soluție elegantă”

„Problema este că această metodă nu este pentru toată lumea. Așa cum personalul învață „calea regală” prin antrenament, se așteaptă ca oricine altcineva din gospodărie să facă același lucru”, a spus Grant.

Fostul majordom, care a avut ocazia să ia masa cu mulți dintre membrii familiei regale, a precizat că eticheta este „pur și simplu transmisă” în gospodărie – de la amestecarea ceiului într-un anumit fel, până la așezarea corectă a unui cuțit și a furculiței și până la poziționarea perfectă a unui șervețel.

Meghan Markle a acuzat Casa Regală că nu i-a oferit pregătirea necesară

În cadrul docomentarului „Harry & Meghan” de pe Netflix, ducesa de Sussex a acuzat Casa Regală că nu i-a oferit pregătirea necesară și că a fost nevoită să învețe singură regulile și protocolul regal.

Meghan a susținut că nu a primit nicio pregătire pentru noul ei rol de soție a Prințului Harry și ducesă. Aceasta a afirmat că nu știa ce presupune o plimbare, cum se face o reverență și că a învățat imnul național de pe internet.

„Atunci când m-am alăturat familiei regale, știam că există un protocol pentru modul în care se fac lucrurile. Îmi amintesc de acel film vechi „Princess Diaries”, cu Anne Hathaway. Nu a existat niciun curs și nicio persoană care să-ți zică cum să te comporți. A trebuit să învăț toate aceste lucruri singură”, a spus atunci Meghan Markle.

Însă, fostul secretar privat al Prințului Harry, Ed Lane Fox, a contrazis-o pe ducesa de Sussex, precizând: „Nivelul de sprijin a fost intens. A primit ajutor și acces la oricine și i s-au dat chiar și cărți de unde să învețe despre protocol”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Kate Middleton și Meghan Markle

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter