Mai multe actrițe vor protesta pe covorul roșu la Festivalul de film de la Cannes 2018

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 09 mai 2018, 18:03
Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de la Cannes este una marcată de scandaluri, proteste și multe interdicții. Mai multe actrițe au promis că vor protesta sâmbătă pe covoru roșu.

După ce scandalul în care a fost implicat Harvey Weinstein, pe care multe actrițe l-au acuzat de hărțuire sexuală, a stârnit multe controverse la Hollywood, Festivalul de Film de la Cannes este acum în centrul atenției. După interzicerea anumitor producții și faptul că doi regizori ale căror filme au fost selectate la festival, mai multe actrițe au promis că vor protesta sâmbătă pe covoru roșu la Festivalul de film de la Cannes 2018 împotriva sexismului din industrie, conform dailysabah.com.

Numărul redus de regizoare din competiția în care sunt înscrise 85 de filme a stârnit motive de nemulțumire printe feministe. Cate Blanchett, președinta juriului, și Kristen Stewart vor participa sâmbătă la protestul prin care mai multe actrițe vor spijini mișcările #MeToo și Time’s Up.

Blanchett nu și-a ascuns nemulțumirea legată de faptul că sunt doar 3 regizoare prezente în competiție: „Sunt multe femei în juriu, dar doresc să fie mai multe în competiție. Este extrem de important să ne schimbăm. Trebuie să includem femeile şi să căutăm diversitatea”, a declarat aceasta la un post de radio francez.

Juriul internaţional este format din actriţele Cate Blanchett (Australia), Kristen Stewart (SUA), Ava DuVarnay (SUA), Léa Seydoux (Franţa), actorul chinez Chang Chen, compozitoarea Khadja Nin (Burundi), regizorul şi scenaristul francez Robert Guédiguian şi regizorii Denis Villeneuve (Canada) şi Andrey Zvyagintsev (Rusia).

Citește și:

Adele a împlinit 30 de ani și a petrecut ca pe Titanic

Conversație ca între… frați cu ALEX ȘTEFĂNESCU, finalistul de la “Românii au talent”

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter