Madonna, criticată în urma show-ului de la Eurovision

De Oana Savin, pe
Madonna a fost criticată, în urma show-ului susținut la Eurovision, după ce dansatorii ei au apărut pe scenă cu steagul Palestinei.

Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a afirmat, diminică, că prezența steagului Palestinei pe spatele dansatorilor ce au însoțit-o pe Madonna pe scenă a fost o „eroare”.

Este o eroare, nu putem implica politica la un eveniment cultural, cu tot respectul pe care i-l port Madonnei”, a declarat Regev.

Ea a criticat și postul de televiziune public israelian Kan, care, potrivit acesteia, nu și-a îndeplinit corect misiunea permițând drapelului palestinian să apară pe ecrane.

Madonna nu a cedat apelurilor la boicot lansate la adresa sa de militanți pro-palestinieni, care au denunțat acest eveniment cultural ca urmărind să ascundă realitățile conflictului israeliano-palestinian.

Înainte de a urca pe scenă, prezentatorii galei au întrebat-o pe vedetă ce mesaj dorește să transmită cu ocazia concursului Eurovision.

Nu trebuie să subestimăm niciodată puterea muzicii de a aduce oamenii împreună”, a răspuns regina muzicii pop.

Nu se știe dacă Madonna știa că unii dintre dansatorii ei vor arbora, în timpul show-ului ei, drapelele israelian și palestinian.

De asemenea, în timpul anunțării rezultatelor, membrii trupei islandeze Hatari, cunoscuți pentru opoziția lor declarată față de ocuparea Teritoriilor palestiniene de către Israel, au afișsat bannere în culorile palestiniene.

Miri Regev a afirmat că regretă faptul că, printre „cărțile poștale” care au prezentat candidații în 41 de locuri din Israel, niciuna nu a fost filmată în Cisiordania, teriroriu aflat de 50 de ani sub ocupație israeliană.

Madonna, pe scena Eurovision

Madonna a cântat hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, lansată împreună cu rapperul american Quavo. Noua piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, „Madame X”, care va fi lansat pe 14 iunie. Piesa a fost încheiată cu mesajul „Wake Up” /„Trezeşte-te”.

Sunetul clopotului și corul îmbrăcat în pelerine de călugăr au dat startul recitalui. Madonna a apărut pe scenă cu o mantie neagră, un ochi acoperit, asemănător unui pirat, și cu o cunună de perle pe cap.

În coregrafie, regina muzicii pop a introdus și un moment în care dansatorii au purtat măști de gaze, iar doi dintre ei s-au ținut de mână, având pe spate steagurile statelor Israel și Palestina. Această parte a show-ului, un apel la pace și o sugestie de încheiere a conflictului israeliano-palestinian, a fost o mare surpriză. Nu a fost inclusă în repetițiile oficiale și a fost desfășurată împotriva regulamentului Eurovision prevăzut în contract, după cum a declarat producătorul concursului.

Pe pagina oficială, Madonna a transmis că este o luptătoare pentru libertate și a mulțumit organizatorilor Eurovision că i-au permis să răspândească mesajul pentru „pace și unitate”.

Finala Eurovision a fost câștigată, sâmbătă seară, de Olanda, reprezentată de Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter