Reacții dure după ratarea calificării României în finala Eurovision 2023. Mihai Trăistariu: „Un show mai prost ca în finala românească”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 12 mai 2023, 16:32

Theodor Andrei a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, după ce nu a reușit să se claseze în primele 10 țări cu cele mai mari punctaje din cea de-a doua semifinală ce a avut loc joi seară, în Liverpool. După acest eșec, au apărut reacțiile dure, atât la adresa reprezentantului României, cât și la a Televiziunii Române.

Atât telespectatorii care au urmărit show-ul, cât și mai multe persoane publice au reacționat dur după ce România nu a reușit să se califice în marea finală Eurovision 2023, ce va avea loc sâmbătă, 13 mai.

Mihai Trăistariu, reacție dură la adresa TVR după ratatea calificării României în finala Eurovision 2023

Unul dintre cei care au criticat TVR după ce Theodor Andrei nu a reușit să ajungă în finala Eurovision 2023 a fost Mihai Trăistariu. Artistul și-a exprimat părerea pe rețelele de socializare, precizând că nu tânărul cântăreț este vinovat pentru acest eșec, ci Televiziunea Română și cei care au ales această piesă să reprezinte România la cel mai mare concurs de muzică din Europa.

„Părerea mea despre Semifinala EUROVISION din seara asta și despre necalificarea României în Finală… Să începem cu începutul! Această melodie – cea a României – nu avea ce să caute pe scena Eurovision internațională”, a afirmat Trăistariu pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, artistul susține că Theodor Andrei este un copil talentat, care „a ajuns la un nivel vocal foarte bun”.

„Însă… Theodor încă e mic și lipsit de experiența unor concerte mari. Nu a avut timpul necesar să digere CE ÎNSEAMNĂ Eurovision cu adevărat. Și-atunci e o greșeală uriașă să citesc prin ziare că show-ul a fost gândit, conceput de el. Și aprobat, avizat, folosit apoi de TVR. Eu, personal, cred că TVR n-a mai crezut în el și n-a mai avut nici măcar chef să-i gândească ceva show. Și-atunci s-au prefăcut că-l lasă pe artist cu această sarcină. Au vrut, practic, să arunce ulterior nereușita… pe copil”, a precizat Mihai Trăistariu.

Citește și: România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei nu a impresionat în cea de-a doua semifinală / UPDATE

„Fix aceleași greșeli”

„Deci Tvr experimentează în continuare, trimițând un copil necopt la Eurovision. Au mai făcut greșeala asta. Așa se întâmplă când schimbi echipa Eurovision mereu! Fiecare nou șef pe Eurovision… vine cu aceleași și aceleași greșeli. Când abia învață din greșeli și totul ar merge spre bine, este schimbată echipa. Și o luăm de la zero cu fix aceleași greșeli! După 50 de ani, TVR încă mai lasă Eurovision-ul românesc să fie câștigat LA PLESNEALĂ… de oricine. Și iată ce catastrofe se întâmplă”, a mai spus Mihai Trăistariu.

Artistul este de părere că juriul care a ales piesa „D.G.T (Off and On)” să reprezinte România la Eurovision 2023 nu au urmărit niciodată acest concurs.

„Televiziunea națională a ales 5 jurați care N-AU HABAR de Eurovision. Pot să pun pariu că cei 5 jurați aleși de Tvr fie nu s-au uitat în viața lor la Eurovision, fie n-au văzut în viața lor un Eurovision cap-coadă. Cel mai probabil … după ce-au fost sunați anul ăsta să vină în juriu au intrat repede pe Google să vadă CE ESTE Eurovision-ul și apoi au dat repede pe Youtube să vadă măcar momentul câștigător de anul trecut. Altfel nu se explică alegerea celor mai neinspirate melodii din istoria Eurovision-ului ever. Am fost prezent în sală la Finala românească. N-aveai ce să alegi! Dacă vocea era bună, piesa era proastă. Și invers. Așa că singurul care era mai acătării … a câștigat. Așa a fost ales acest Theodor”, a afirmat Mihai Trăistariu.

Mihai Trăistariu: „Un show mai prost ca în finala românească”

Mihai Trăistariu este de părere că spectacolul oferit de România în semifinala Eurovision nu a fost deloc unul pe măsura așteptărilor.

„Punctasem la un interviu că România ar putea salva piesa lui Theodor venind cu un show spectaculos. Din păcate România a venit cu un show chiar MAI PROST DECÂT ÎN FINALA ROMÂNEASCĂ. Totul complet șters. Totul neinteresant. Monoton. Nu tu mișcare, nu tu vreun dansator, vreo dansatoare, vreo figurație. Nimic colorat. Nimic viu”, a precizat artistul.

Citește și: Theodor Andrei, apariție extravagantă! Reprezentantul României la Eurovision 2023 a uimit la ceremonia „Turquoise Carpet”

„Fata aia a apărut 3 secunde la final, a punctat că omu’ nu se îmbracă în roz decât la Eurovision și a plecat cu viteza luminii. Nu știu cu ce l-a mânjit că nu am apucat să văd. Deci pentru asta a cheltuit Tvr… 115.000 de euro”, a mai spus el.

Citește și: Aledaida, finalistă în selecția națională Eurovision 2023: „Am fost printre preferații publicului” / Exclusiv

Reacțiile telespectatorilor după ce Theodor Andrei nu s-a calificat în finala Eurovision

Telespectatorii români s-au arătat dezamăgiți de faptul că Theodor Andrei nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2023 din 13 mai.

„Mi-a fost rușine de piesa si interpretarea României. Efectiv un zgomot pe scenă”, „Ce a cântat el nu e la nivel de Eurovision. Ca să fiu drăguță”, „Marele compozitor… cântăreț…și actor mai are de studiat… să îi lase pe alții să compună… iar ăștia de la TVR ar trebui să iasă la pensie”, „Show-ul, melodia si cântărețul de toată jena!”, „S-a văzut lipsa de profesioniști în delegatie! Penibil pe linie”, au scris câțiva internauți care au urmărit show-ul de joi seară.

Citește și: Iana Novac, acuzații grave împotriva organizatorilor Eurovision: „Jocurile erau aranjate! Am făcut scandal, m-am războit și cu cei din TVR” / Exclusiv

Theodor Andrei, desființat în Norvegia

Cu două zile înainte ca românul să urce pe scena Eurovision, în cadrul unei emisiuni difuzată la televiziunea de stat din Norvegia, performanța avută de Theodor Andrei în Selecția Națională a fost criticată în termeni duri și caracterizată ca fiind lipsită de dinamism. Mai mult, invitații din show-ul „Adresse Liverpool“ au spus despre Theodor Andrei este lipsit de carismă și că li s-a părut dureros să îl privească.

„Nu are deloc carismă. Zero dinamism, zero show. E neplăcut să te uiți, chiar doare! Un show de striptease cu un tip îmbrăcat ca personajul Beetlejuice din film. Apoi mai sunt două doamne care arată a dansatoare de striptease. Și doi băieți care nu au fost niciodată la dans. Pur și simplu se plimbă pe scenă. Nu are sens”, au spus norvegienii, conform Libertatea.ro.

Pe de altă parte, au existat și români care l-au încurajat pe artist, deși performanța lui nu a adus României un loc în finala Eurovision 2023.

„Felicitări Theodor, ai cântat impecabil!”, „S-a prezentat foarte bine! Bravo Theodor Andrei!”, „Bravo, ai fost foarte misto, te-am votat si suntem cu tine”, au fost încurajările unor internauți pe pagina de Facebook a Eurovision.

Dan Negru: „Țopăim spre casă”

Și Dan Negru a reacționat pe rețele de socializare, după ce România nu a reușit să ajungă în finala Eurovision, în timp ce vecinii noștri de peste Prut, Republica Moldova, vor performa live în marea finală de pe 13 mai.

„Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mă mai uit la concurs. Anul trecut Moldova a dus in prime-time televiziunilor europene, la Eurovision, o melodie unionistă „Trenulețul Chișinău-București” cântată in română. Noi am țopăit în limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot în limba romană. Noi am țopăit cu un titlu de melodie englezesc cântată în mare parte în limba engleză. Moldova e în finală! Noi țopăim spre casă”, a scris Dan Negru pe Facebook.

„Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină intersanți, exgerează. Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic în muzică. Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind în engleză și îmbrăcați fistichiu”, a continuat prezentatorul.

„Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!
Nu poți să sari o prăpastie țopăind! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare”, a precizat Dan Negru.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Theodor Andrei și Mihai Trăistariu

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter