Teoria conspirației după Eurovision 2023. De ce ar fi câștigat, de fapt, Suedia

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 15 mai 2023, 15:24

După victoria din acest an de la Eurovision a artistei Loreen, care a mai câștigat concursul muzical și în 2012, cu piesa Euphoria, fani ai show-ului, din mai multe colțuri ale lumii, au lansat o adevărată teorie a conspirației.

Suedia ar fi câștigat Eurovision 2023 pentru a sărbători victoria trupei ABBA, din 1974

Conform acestora, organizatorii Eurovision ar fi orchestrat câștigul Suediei din acest an, deoarece în 2024 se împlinesc 50 de ani de când trupa suedeză ABBA a câștigat concursul muzical.

Astfel, anul următor, când Suedia va fi gazda Eurovision, întreaga țară va putea sărbători și aniversarea victoriei celebrei trupe ABBA.

Odată cu câștigarea trofeului din acest an, artista Loreen a intrat în istorie ca prima femeie care a câștigat de două ori concursul.

Așa cum era de așteptat, mulți fani ai show-ului muzical nu au fost de acord cu această victorie. Pe Twitter au apărut numeroase mesaje care susțin că la mijloc ar fi fost o înscenare, tocmai pentru ca Suedia să poată organiza anul viitor Eurovisionul.

„Nu vreau să spun că este aranjat, dar… Suedia a câștigat cu un an înainte de aniversarea victoriei ABBA, mi se pare că e o coincidență prea mare”, a comentat o persoană.

Teoria conspirației după Eurovision 2023. De ce ar fi câștigat, de fapt, Suedia
Loreen la Eurovision 2023

„Nu sunt adeptul teoriei conspirației, dar ideea că totul a fost aranjat pentru ca Suedia să găzduiască evenimentul la 50 de ani de la victoria trupei Abba are mult sens acum”, a mai comentat cineva.

Citește și – Reacții dure după ratarea calificării României în finala Eurovision 2023. Mihai Trăistariu: „Un show mai prost ca în finala românească”

Citește și – Marcel Pavel, dezamăgit de România la Eurovision: „Atâta s-a putut?!”

Citește și – Cine este Hannah Waddingham, gazda Eurovision 2023. Are 48 de ani și a jucat în Game of Thrones

Citește și – Iana Novac, acuzații grave împotriva organizatorilor Eurovision: „Jocurile erau aranjate! Am făcut scandal, m-am războit și cu cei din TVR” / Exclusiv

Citește și – România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei nu a impresionat în cea de-a doua semifinală / UPDATE

„Au vrut ca Suedia să câștige pentru ca ABBA să cânte la cea de-a 50-a aniversare a Eurovisionului în Suedia anul viitor”, spune un alt fan al emisiunii, citat de Daily Mail.

Celebra trupă ABBA a câștigat ediția din 1974 a Eurovisionului, cu hitul Waterloo. În 2024 de împlinesc așadar 50 de ani de la această victorie, iar fanii legendarei trupe se așteaptă ca formația să cânte în cadrul show-ului de anul viitor.

România nu s-a calificat în finală! Scandal și la noi în țară

Reprezentantul României la Eurovision 2023, Theodor Andrei, nu s-a calificat în finală, după ce piesa “D.G.T. (Off and on)” nu a primit suficiente voturi în semifinala din Liverpool, pentru a se clasa în primele 10 țări cu cele mai bune punctaje.

Prestația tânărului a fost analizată și criticată de mai mulți artiști români și nu numai, iar Televiziunea Publică se află, din nou, în centrul controverselor, după ce s-a aflat că organizarea Eurovision 2023 a costat 400.000 de euro, conform Antena 3.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter