Cine este Hannah Waddingham, gazda Eurovision 2023. Are 48 de ani și a jucat în Game of Thrones

De Oana Savin, pe

Hannah Waddingham s-a alăturat lui Graham Norton, Alesha Dixon și Julia Sanina, ca gazdă a ediției din 2023 a concursului Eurovision Song Contest.

Actrița, în vârstă de 48 de ani, a devenit una dintre cele mai căutate femei de pe internet în ultimele zile. Hannah, cunoscută pentru rolul Rebeccăi Welton din serialul de comedie Ted Lasso, este gazda Eurovision 2023 din această săptămână, de la Liverpool.

Hannah Waddingham, gazda Eurovision 2023

Hannah Waddingham a câștigat, pentru rolul din Ted Lasso, un Primetime Emmy pentru cea mai bună actriță în rol secundar dintr-un serial de comedie în anul 2021, precum și Critics’ Choice Television Award pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie în anii 2021 și 2022.

De asemenea, gazda Eurovision 2023 are o carieră de succes în teatru, iar la începutul acestui an a fost gazdă a premiilor Olivier, notează WalesOnline.

„Există ceva cu adevărat special la Eurovision, motiv pentru care sunt un fan înrăit de ani de zile, de la camaraderia tuturor spectacolelor din culise, până la scara epică a spectacolului”, a afirmat actrița, înainte de Eurovision 2023, competiție desfășurată în Liverpool.

Citește și: România intră azi în semifinala Eurovision 2023. Theodor Andrei participă cu piesa „D.G.T. (Off and on)”

Citește și: Iana Novac, acuzații grave împotriva organizatorilor Eurovision: „Jocurile erau aranjate! Am făcut scandal, m-am războit și cu cei din TVR” / Exclusiv

Cine este Hannah Waddingham

Născută și crescută în sud-vestul Londrei, Hannah Waddingham a urmat școala privată de fete Streatham și liceul Clapham și și-a continuat studiile la Academia de Arte Vii și Înregistrate. După absolvire, s-a concentrat pe a deveni actriță de teatru.

În 2000, Hannah Waddingham a lansat single-ul „Our Kind of Love”, ce a fost scris de Andrew Lloyd Webber pentru musicalul „The Beautiful Game”. A apărut apoi într-o producție din 2002 a Space Family Robinson, înainte de a juca rolul Lady of the Lake în Spamalot, care i-a adus un premiu Olivier.

De asemenea, actrrița a putut fi urmărită și în celebrul serial „Game of Thrones”, unde a interpretat-o pe Septa Unella (Călugărița Rușinii), personajul care a avut cele mai puține replici, dar a evocat una dintre cele mai puternice prezențe ale seriei.

Pe lângă cariera în televiziune, Hannah Waddingham a jucat în mai multe filme. Anul trecut, ea a obținut un rol în „Hocus Pocus 2”, iar în curând va apărea în Garfield, The Fall Guy și Mission Impossible – Dead Reckoning: Part Two.

Citește și: Theodor Andrei, apariție extravagantă! Reprezentantul României la Eurovision 2023 a uimit la ceremonia „Turquoise Carpet”

Citește și: Aledaida, finalistă în selecția națională Eurovision 2023: „Am fost printre preferații publicului” / Exclusiv

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023

Theodor Andrei a reprezentat România joi seară, 11 mai, în cea de-a doua semifinală a celui mai cunoscut concurs muzical din Europa.

Românul a intrat în competiție alături de artiști din Danemarca, Australia, Lituania, Albania, Austria, San Marino, Georgia, Slovenia, Polonia, Grecia, Islanda, Cipru, Estonia și Armenia.

„Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock’N’Roll! Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan”, a declarat tânărul artist., înainte de a urca pe scenă.

Prestația lui nu a convins, iar România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023 și, așa cum era de așteptat, reacțiile dure nu s-au lăsat așteptate.

Citește și: Reacții dure după ratarea calificării României în finala Eurovision. Mihai Trăistariu: „Un show mai prost ca în finala românească”

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Hannah Waddingham

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter