Lidia Buble, condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru mituirea a doi polițiști

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 05 mai 2023, 13:33

Lidia Buble (29 de ani) a fost condamnată definitiv, vineri, 5 mai, la un an de închisoare cu suspendare, pentru mituirea a doi agenți de la Poliția Rutieră. Artista urmează să presteze muncă în folosul comunității pentru 90 de zile.

Cântăreața a primit o condamnare de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, dar magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani. În tot acest timp, Lidia Buble trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile, notează digi24.ro.

Citeşte şi: Cine este Horațiu Nicolau, iubitul cântăreței Lidia Buble. Între ei este o diferență de vârstă de 30 de ani

De asemenea, unul dintre cei doi polițiști mituiți de artistă a primit o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile. Mita primită de la Buble, adică suma de 450 de lei, i-a fost confiscată polițistului.

În noaptea de 15 februarie 2021, Lidia Buble s-a dus cu mașina la o benzinărie din apropierea casei pentru a cumpăra o sticlă cu apă.

După ce a ieşit de la benzinărie, artista a fost oprită de doi polițiști, un bărbat şi o femeie, care i-au solicitat actele şi declaraţia pe proprie răspundere, deoarece la vremea respectivă era instituită starea de alertă pe fondul pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi: Lidia Buble, după ce a primit mesaje răutăciose din cauza aspectului fizic: „Frumusețea vine din interior”. Cum arăta în copilărie / Video

În acel moment, Lidia Buble vorbea la telefon cu prietenul ei, căruia i-a cerut sfatul cum să negocieze cu poliţiştii, ştiind că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, mai exact un pahar cu şampanie.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03:00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor. Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, se arată în documentele din instanţă.

Citeşte şi: Lidia Buble, despre repetatele jigniri la adresa nasului ei: „Sunt foarte mândră de ceea ce sunt. Nu am complexe!”

Polițistul i-a spus inițial că trebuie să o amendeze cu 3.500 de lei, dar apoi i-a sugerat că se poate ajunge la “o înțelegere”. Artista a acceptat sugestia, declarându-le ulterior magistraților că se simțea “timorată”, dar nu avea bani cash la ea, așa că s-a dus acasă să îi ia. Conform documentelor din instanță, Buble s-a dus în locuința să-și ia cardul, apoi a ieșit și le-a spus polițiștilor că trebuie să meargă la un bancomat. Femeia a luat-o cu autospeciala și a dus-o la bancomat de unde a scos banii, în timp ce bărbatul le-a așteptat pe cele două în fața casei artistei. La final, Buble a făcut schimb de numere de telefon cu polițistul care i-a spus că dacă va mai avea nevoie de ajutor, poate apela la el.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter