Leonardo DiCaprio va investi într-o companie de încălțăminte prietenoasă cu mediul

De Oana Savin, pe
Leonardo DiCaprio a anunțat că a decis să investească într-o companie de încălțăminte prietenoasă cu mediul, Allbirds, ce folosește pentru tălpi un derivat din trestie de zahăr în loc de plastic.

DiCaprio, care este unul dintre actorii de la Hollywood ce promovează stilul de viață ecologic, a donat, prin intermediul funației sale, 80 de milioane de dolari pentur campanii dedicate mediului, din 1998 până în prezent, potrivit Holyywod Reporter.

Leonardo și-a mai investit banii într-o companie ce produce diamante în laborator, o altă companie ce produce alternative vegane pentru carne și într-o stațiune prieteneoasă cu mediul de pe o insulă privată din Belize.

Citește și: Modelul canadian Zombie Boy s-a sinucis. Lady Gaga este devastată!

De asemenea, el a ales să conducă o Toyota Prius și a produs mai multe documentare privind mediul, printre care se numără „A Plastic Ocean”, „Before the Flood”, „The Ivory Game”, „Conspiracy: The Sustainability Secret”.

DiCaprio, care este considerat unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood, lucrează, în prezent, la filmul „Once Upon a Time in Hollywood”, regizat de Quentin Tarantino.

În 2016, el a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru interpretare pentru rolul său din filmul „The Revenant”.

Citește și: Hillary Clinton, printre producătorii unui serial despre lupta femeilor pentru dreptul la vot

A jucat rolul principal într-o serie de biografii ale unor mari personalităţi, precum pionierul aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul” – care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele cinci nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare -, şi fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în „J. Edgar”, de Clint Eastwood, dar şi în filme de acţiune precum „Bandele din New York” (2002), „Cârtiţa” (2006) şi „Shutter Island” (2010), de Marin Scorsese, şi „Începutul/ Inception”, de Christopher Nolan.

Rolul din „Lupul de pe Wall Street” (2013), de Martin Scorsese, i-a adus cea de-a cincea nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter