Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/single.php on line 52

Laura Cosoi: Bloggingul e parte din tot ce sunt acum

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Marți, 20 iunie 2017, 16:33

Pe blogul www.lauracosoi.ro descoperi universul Laurei, un jurnal cu experiențe frumoase din viața personală, proiectele ei profesionale și călătoriile în colțuri îndepărtate ale lumii. (Foto: Andreea Goia/UNICA)

Cum ai descrie blogul tău într-o frază?

Un jurnal despre lucrurile care-mi plac, pe care le simt și le văd. Și în general despre lucrurile bune, benefice, care-ți aduc zâmbetul pe buze. Am atins, de cele mai multe ori, subiecte care văd partea plină a paharului și soarele pe cer.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai blogul?

Am trecut prin tot felul de perioade. Unele în care nu mai voiam să scriu, pentru că mă simțeam responsabilă dacă nu postam câteva zile, până la perioade, cum sunt acum, în care blogul e parte din ceea ce sunt astăzi. E nativ, instinctiv. E o comunicare directă cu cei care mă urmăresc și asta e cel mai important. Este un canal de comunicare direct spre oameni, fără intermediari.

Ce îți place cel mai mult în social media?

Îmi place comunicarea directă, îmi place că primesc provocări. |n general, încerc ca toate comentariile pe Facebook, pe Instagram sau pe blog să primească și un răspuns. Recunosc că îmi mai place foarte mult să stau pe pagina de Instagram. Acolo mi se pare că e mai puțin despre mine (doar în ultima perioadă am postat fotografii cu mine). De obicei pun poze cu ce văd sau cu ce fac în momentul acela. Nu sunt eu în fața camerei, ci eu în spatele camerei.

laura cosoi blogging unica

Există ceva ce nu-ți place?

Da, există. În special pe Facebook. Doar pentru că îți faci un cont pe Facebook și ai posibilitatea să-i scrii orice unei persoane publice pe care o admiri sau nu, nu mai cântărești ceea ce scrii acolo. Mi se pare că devine o comunicare superficială, care nu mi se pare benefică nouă. Eu țin ca atunci când postez ceva să aibă un efect pozitiv. Orice comentariu care ar avea o doză de răutate aș vrea să fie argumentat. Nu înțeleg de ce cineva ar putea să intre și să lanseze o frază care să fie în neconcor-danță cu ce simt, cu ce-mi doresc și cu ce se întâmplă în general pe pagina mea. Nu mi se întâmplă des, dar se întâmplă. Și mi se par că sunt niște rătăciți.

Care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de când ai blogul?

Subiectele să le apropii de mine cu totul. Să pornească dintr-o nevoie a oamenilor. Să vorbesc despre lucruri cu care ei s-ar identifica. Poveștile mele, micul dejun, săptămâna mea, lucrurile care mi se întâmplă. Că mă fac fericită, că mă fac să plâng. Deschiderea mi se pare importantă.

Cum e publicul care te citește?

Este un public inteligent. Sunt oameni de calitate. Sunt foarte mulți români care sunt plecați în străinătate, care se regăsesc în postările mele când le e dor de țară, de mâncarea românească. Oameni cu pasiuni pentru gătit, pentru modă, pentru o viață sănătoasă.

Ce nu știai când ai început blogul și știi acum?

Blogul m-a învățat foarte multe lecții pe care le primesc în continuare. Răbdarea, în primul rând. Trebuie să ai răbdare, să fii perseverent, să fii în ton cu așteptările celor care te urmăresc. Așa cum am spus, blogul a devenit parte din mine și nu pot să-mi imaginez acum să fiu fără blog.

laura cosoi blogging unica

Spune-mi un comentariu sau o reacție a cuiva care te-a impresionat.

Sunt atât de multe comentarii, care m-au făcut și să plâng, și să râd. Cele de la nunta mea cred că au fost cele mai emoționante. La nunta tradițională au fost mulți oameni care au empatizat cu tradițiile, cu obiceiurile vechi. Au mai fost mesajele la articolul des­pre cât de important este să-ți duci mama la control… De asemenea, am scris o postare
despre fata lui tata, la care am avut foarte multe comentarii emoționante. Cred că ge­nul ăsta de schimb de energie mă face să continui și să-mi dau seama că în fața mea, dincolo de ecranul ăsta, există un suflet care mi-e ca o prietenă.

Ce ți se pare dificil când ai un blog?

Nu am suficient timp să scriu și să postez cât mi-aș dori. Și să fac și poze, cu care să pot să ilustrez textele.

Un sfat pe care l-ai da cuiva care vrea să-și facă acum un blog.

Să aibă răbdare, să persevereze, să-și găsească menirea. Să fii blogger nu cred că e suficient. Cred că trebuie să spui ceva mai mult decât spun cei din jurul tău care fac același lucru. Să fie foarte responsabil. Odată ce cineva începe să te urmărească, ai o răspundere față de toate lucrurile pe care le lași scrise acolo sau le fotografiezi și trebuie să ți le asumi.

Citește și – Recomandări de vacanță de la Laura Cosoi

Citește și – Laura Cosoi, îndrăgostită de un loc din România. ”Te face să visezi”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter