Sonia Argint, despre efectele celebrității și relația cu cei doi copii: „A fi persoană publică ‘te obligă’ la o conduită exemplu”/ Exclusiv

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2023, 15:36

Sonia Argint este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare de televiziune de la TVR 1, unde timp de 9 ani a fost moderatoarea emisiunii „Vreau să fiu sănătos”. De asemenea, aceasta se bucură de succes și în online, cu blogul ei personal, dar și pe social media, unde are peste 100.000 de urmăritori.

Într-un interviu exclusiv acordat UNICA.ro, Sonia Argint a povestit despre proiectele pe care le are, despre relația cu cei doi fii ai ei, dar și care sunt metodele de înfrumusețarte la care apelează pentru a arăta cât mai bine.

Sonia Argint, despre proiectul „doer”: „O poveste frumoasă a unui proiect îndrăzneț”

Ești foarte activă pe blogul tău, doer. De unde a pornit totul? Cum ți-a venit ideea să îl numești astfel?

Cel mai mult din întreaga mea activitate îmi place să scriu pentru site-ul meu, doer.ro! Doer este o poveste frumoasă a unui proiect îndrăzneț, ba chiar vizionar pentru România. Un concept care nu exista pe piață, un cuvânt pe care multă vreme a fost nevoie să îl explic, să îl traduc, să spun cum se pronunță și care mă descrie pe mine foarte bine. Este un demers al evoluției personale din 2017 încoace. Este încercarea mea “să fac tot” ca să știu, să mă amuz, să mă relaxez sau să mă împlinesc. 

Încerc “să fac tot” ca să fiu un om al disciplinei, o campioană a relațiilor frumoase, o înțeleaptă modernă și o mamă cât de cât bună. Iar în acest drum aproape filosofic, am alături de mine tot felul de meșteri, artiști, profesioniști, umaniști, care ne învață How To Do Everything.

Odată cu doer.ro am învățat eu însămi lucruri noi și am găsit soluții practice și utile, pe bune, am simțit că mă conectez cu cei din comunitatea mea.

În anii ăștia, împreună cu echipa și cu cei care știu să facă ceva bine, am construit instrumente bune să facem față schimbărilor bruște, noutăților copleșitoare, fricilor, absurdului sau răutății. 

Toate răspunsurile despre cum să fii #doer și la “Cum să faci TOT” au dat sfaturi, idei, soluții și sunt un ghid de viață din surse libere, de care sunt mândră și mă minunez mereu.

Citește și: Sonia Argint-Ionescu: „Sportul face parte din stilul meu de viață“

Televiziunea și proiectele din social media: „Sunt extrem de onorată”

Ai o carieră frumoasă în televiziune. Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o până acum de-a lungul anilor în care ai avut emisiune la TVR?

Cariera în televiziune a fost jumătate din viața mea, 22 de ani! Și a fost pentru mine plină de învățăminte. În vara anului 2021 am decis să mă retrag de la prezentarea emisiunii în limba germane iar anul trecut, în februarie, emisiunea ”Vreau să fiu sănătos” a fost oprită după 9 ani. Sunt mândră că în acești ani am reușit să o promovez așa cum știu eu că trebuie și să o transform într-un brand al TVR1, o producție la care am avut invitați adevărați profesioniști din lumea medicală românească. Marea provocare în tv a fost să aduc îmbunătățiri și modernitate formatului în care credeam cu tărie.

Ce alte proiecte mai ai în desfășurare în prezent?

De un an de zile mă ocup de proiectele personale, de site și conturile mele de Social Media. Această implicare zilnică s-a văzut clar și mi-a adus rapid două premii ale industriei, pentru care am fost votată deopotrivă de juriu cât și de public: Best LIFESTYLE  Blog 2022 și locul 2 la Best Health & Wellness Content Creator la Digital Divas. 

Citește și: Sonia Argint-Ionescu: „Recent am descoperit demachierea cu lapte de cocos!”

În prezent lucrez la o nouă față a site-ului meu, am aproape săptămânal discuțiile live #DoerTalks foarte interesante pe contul meu de Instagram @silversonia . Chiar vă invit să le căutați în arhivă și să le ascultați. Sunt extrem de onorată că au încredere în mine mulți specialiști din diverse domenii de activitate, în special în sănătate și că îi pot aduce în fața publicului numeros din online. Oamenii acum din aceste surse își iau majoritatea informațiilor. 

Proiectul cel mai recent și de care mi-e tare drag este seria de evenimente pe care o organizez în offline cu și pentru femei din comunitatea mea. The All Health Events by Doer este o întâlnire sezonieră (primăvara, vara, toamna și iarna) în care abordăm holistic o anumită tematică. Prima ediție a fost despre Medicină Integrativă, un concept despre abordarea sănătății femeii ca un întreg, minte, trup și suflet. A fost un eveniment foarte reușit care mi-a dat ocazia să cunosc 20 de femei din comunitatea mea. Și dă-mi voie să îți spun că am fost impresionată! Am în jurul meu niște femei minunate cărora le sunt recunoscătoare că îmi sunt alături. 

În plus, sunt foarte încântată că în luna mai voi fi pentru prima dată speaker la TedX Zorilor. Am emoții dar abia aștept!

Cum se menține în formă Sonia Argint: „Sunt foarte disciplinată”

Cum reușești să îți menții silueta? Ții o dietă anume sau ești adepta unui stil de viață sănătos?

Nu, nu! Dieta nu există în vocabularul meu. Dar există alte două cuvinte care mă definesc DISCIPLINA și CONSECVENȚĂ. Aceste două concepte chiar, care în aparență sunt atât de milităroase, reprezintă un credo profund al meu că aceasta este iubire de sine reală. Știu ce e bine pentru mine și acționez în consecință și pe termen lung: mănânc de toate dar puțin, fac diverse forme de mișcare de 3-4 ori pe săptămână. Și da, dacă trebuie să renunț pentru asta la o petrecere nocturnă, o voi face. Este vorba despre un stil de viață care mi-a intrat în obișnuință și care îmi aduce multe satisfacții. Nu doar de ordin fizic ci mai ales psihic.

Citește și: Sonia Argint-Ionescu, dezvăluiri incendiare din dormitor: „Mi-am început viața sexuală la 16 ani”

Care este ritualul tău de înfrumusețare din fiecare dimineață?

Și în cazul ritualurilor mele de frumusețe sunt foarte disciplinată de la 14 ani. Îmi curăț tenul și îl hidratez. Evident, produsele folosite sunt adaptate vârstei și nevoilor tenului meu. Dar știm bine că nu există produse minune, ci doar consecvența cu care le aplici. Dimineața mai fac însă câteva lucrui: beau apă caldă cu lămâie, care pune organismul în mișcare, îl încălzește, susține detoxifierea prin digestie. De asemenea, după ce mă spăl pe față, folosesc apă termală care pregătește tenul pentru zi și îl liniștește în perioadele lunare mai sensibile. 

„După divorț a fost o perioadă mai agitată”

Care mai este relația pe care o ai cu cei doi băieți ai tăi? Ți se pare că acum că au crescut pun preț pe sfaturile tale? Vin la tine atunci când au o problemă? 

Am o relație extraordinar de bună cu băieții mei. După divorț a fost o perioadă mai agitată, dar ușor, ușor lucrurile s-au așezat. Sunt pentru ei un punct de sprijin, un om pe care se pot baza legat de tot ce au nevoie și un sfătuitor relaxat, mai ales atunci când mi se cere opinia. Am învățat în timp că cel mai înțelept pentru un părinte este să își spună părerea dar să nu oblige. Să dea liberatate … ”uite, eu așa gândesc și cred că e bine. Dar tu faci cum consideri. Doar să știi că astea pot fi consecințele.” Este surprinzător cât de mult funcționează această tehnică indiferent de subiect. Desigur, trebuie și ceva răbdare. 

Care a fost cea mai ciudată întrebare pe care ai primit-o de la copiii tăi? Și cum le-ai răspuns?

Este dintr-o zonă destul de intimă a lor așa că nu o pot împărtăși. Mai ales că am și promis să țin anumite lucruri pentru mine. Intimitatea copiilor mei este importantă. Și le respect această dorință. Inclusiv în ceea ce înseamnă prezența lor în Social Media. 

Dar o să îți redau totuși o discuție interesantă și foarte actuală cu Eric. ”Mama, de ce nu faci toate campaniile care îți sunt propuse? Ai câștiga mai mulți bani.” Practic mi-a ridicat mingea la fileu ca să-i vorbesc despre valori, despre importanța de a ține cont de ele în ceea ce vrem să facem în viață chiar dacă asta înseamnă pe moment un venit mai mic. În perspectivă, câștigul, inclusive cel financiar, este mai mare. 

Ai afirmat, la finalul anului trecut, că te afli într-o nouă relație. Ne poți spune cine este norocosul și cum se înțelege cu băieții tăi? 

Acesta este un subiect pe care îmi doresc să îl ocolesc cu eleganță. În general fac distincția între expunerea legată de activitățile mele și expunerea vieții mele private. Cred că oamenii care mă urmăresc sunt interesați de informațiile pe care le ofer.

Ce ar face Sonia Argint diferit, dacă ar putea schimba trecutul

Care este cel mai mare regret al tău? 

Nu aș spune ”regret” ci ”ce aș face altfel”. Aș citi mult mai mult, aș vedea mai multe filme și aș învăța și mai mult la școală. Și dacă aș putea da timpul înapoi, probabil că aș face niște lucruri diferite în creșterea copiilor și prezența mea în viața lor. Încerc să recuperez acum, dar este altceva.  

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta de până acum? 

Fără să cred că asta este pentru oricine cea mai mare împlinire a omului, totuși pentru mine faptul că m-am căsătorit devreme și am făcut copiii la o vârstă tânără a fost un lucru bun și văd asta ca pe o realizare și un parcurs important către femeia care am devenit. Având un parcurs oarecum diferit ca temporalitate în societatea actuală, am făcut și lucrurile diferit față de majoritatea lumii. Îmi dau seama că felul în care viața mea a decurs a fost benefic. Iar în present și pe plan profesional, cea mai mare realizare este atunci când constat că activitatea mea, mesajele pe care le transmit, au ecou și fac bine oamenilor. 

„E bine să ai grijă la ce îți dorești”

Dacă ai decide să renunți la televiziune, spre ce domeniu te-ai îndrepta?

Chiar dacă am primit două propuneri cu mare expunere, deocamdată sunt în pauză de tv până la un eventual proiect care chiar să-mi facă inima să bată. Televiziunea nu mai este o miză pentru mine (nici nu cred că a fost vreodată). Ea a fost o unealtă, o școală în evoluția mea. Mă ocup, așa cum spuneam, de site, de evenimentele mele, de prezentări de evenimente, gale … îmi place domeniul în care activez pentru că am încă multe de spus. 

Ce visai să ajungi atunci când erai mică? Te-ai văzut mereu în acest domeniu? 

Mă visam cântăreață sau, mai târziu, avocat … dar iată că viața m-a dus totuși pe o scenă în care-mi folosesc vocea. Și mă refer atât la scena concretă pe care prezint evenimente, cât și la ”scena” vieții de persoană publică unde vocea mea contează. De aia e bine să ai grijă la ce-ți dorești, că Dumnezeu îți dă. Dar așa cum știe El că e mai potrivit pentru tine! 

Citește și: Secretul Soniei Argint pentru a-și menține greutatea constantă. Vedeta a avut probleme cu greutatea în adolescență

Sonia Argint, despre avantajele și dezavantajele celebrității

Care sunt, după părerea ta, avantajele și dezavantajele celebrității?

Avantajele clare sunt că oamenii care te știu au o mai mare disponibilitate să te ajute, există anumite privilegii care vin la pachet cu ”celebritatea”. Și, recunosc, că îmi place acest statut. Dar vine și cu multă responsabilitate de fiecare dată când deschizi gura să spui ceva și când ieși pe ușă, când ești în trafic, când stai de vorbă cu oamenii din comunitate. A fi persoană publică ”te obligă” la o conduită exemplu. Acum fiecare decide care este aceea care îl/o reprezintă.

Ce părere ai despre frumusețea falsă de pe rețelele de socializare?

După cum lesne se poate observa, prezența mea în online reflectă în mod obiectiv realitatea ”din teren”. Ba chiar, mă bucură atunci când mă oprește lumea pe stradă să-mi spună că sunt mai frumoasă ca la tv sau în poze. În rest, fiecare își poate clădi personajul din online fix după cum dorește și este dispus să suporte consecințele.  

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Sonia Argint

FOTO: Horia Stan, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter