Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă româncă la Campionatele Europene. Ce mesaj a transmis sportiva

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 decembrie 2020, 09:38
Larisa Iordache a câștigat două medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene 2020 de la Mersin, Turcia. Astfel, sportiva a devenit cea mai medaliată gimnastă româncă în istoria acestor competiții. 

Larisa Iordache, 24 de ani, a cucerit la Campionatele Europene de la Mersin trei medalii, două de aur, la bârnă și la sol, și două de argint, una la sărituri și una în competiția pe echipe. A fost prima ei competiţie internaţională după o pauză de trei ani și după ce a fost infectată cu noul coronavirus.

Larisa Iordache mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 7 de argint şi două de bronz la Europene.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

Cu toate aceste medalii, Larisa Iordache a devenit cea mai medaliată gimnastă româncă în istoria Campionatelor Europene.

România a avut în total cinci medalii la senioare, după ce Silviana Sfiringu a câștigat medalia de argint la bârnă.

Larisa Iordache, după victoriile de la Europene

„O poveste lungă spusă în câteva cuvinte…  Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls pentru că puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă. În momentele în care mulţi mi-au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta după atâta timp de pauză… cu greu mai speram la o revenire, însă…

Am trecut printr-un amalgam de sentimente, gânduri bune sau mai puţin bune, dureri şi multe altele… dar cu toate astea familia mea a fost lângă mine pentru a-mi aduce zâmbetul pe buze. Vă iubesc. Să luptaţi mereu până la capăt şi să faceţi cu drag acest sport, care nu este chiar uşor, dar este foarte frumos”, a transmis Larisa Iordache pe contul său de Instagram.

Citește și: Gimnasta Larisa Iordache, infectată cu noul coronavirus

Nadia Comăneci, despre perfomanța Larisei Iordache

„O mare bucurie, am rămas impresionată de revenirea Larisei. După trei ani fără competiţii este extrem de greu să revii la nivelul actual în lumea gimnasticii, iar ea, care a și avut această accidentare și trei operații, nici nu mi-am putut imagina că şi-ar fi putut reveni la acest nivel” – a spus Nadia Comăneci, potrivit Digi24.

„Este adevărat că nu au participat unele ţări la aceste Campionate Europene, dar eu m-am uitat mai mult la dificultatea, execuţia şi la punctajul pe care ea l-a obţinut. Dacă stăm şi ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la bârnă, exerciţiul ei este competitiv mondial şi olimpic la medalie.

Faptul că ea reuşeşte prin voinţa şi determinarea pe care a avut-o ca să concureze la acest nivel spune că ea nu şi-a spus încă tot ce a avut de spus referitor la acest sport” a fost de părere fosta mare campioană.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter