Klaus Iohannis împlinește 59 de ani. 8 lucruri pe care nu le știai despre președinte

De Oana Savin, pe
Președintele Klaus Iohannis împlinește astăzi vârsta de 59 de ani. Acesta s-a născut la Sibiu pe data de 13 iunie 1959.

Nici anul acesta Iohannis nu are un program special de ziua sa. Potrivit agendei oficiale, Klaus Iohannis va participa astăzi, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, la  evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise” şi îl va primi la Cotroceni pe ministrul Afacerilor Externe din Finlanda.

M-am născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie modestă de saşi transilvăneni. Deşi părinţii mei au emigrat în anii ’90 în Germania, eu am ales să rămân în Sibiu. Am urmat cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai» din Cluj Napoca şi, începând cu anul 1983, mi-am îndeplinit visul de a mă afla de cealaltă parte a catedrei la liceul în care am studiat. Am predat la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Naţional «Samuel von Brukenthal», după care, până în anul 2000, am activat ca inspector general în acelaşi domeniu educaţional care mi-a adus cele mai mari satisfacţii”, se prezintă Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Prezentare de modă inedită în Arabia Saudită: Manechinele, înlocuite cu drone VIDEO

Anul trecut, când a împlinit 58 de ani, președintele a fost primit cu onoruri la Casa Albă, iar conferința de presă comună cu președintele Donald Trump a fost transmisă în întreaga lume.

Ce nu știai despre Klaus Iohannis

Familia sa este în Transilvania de 850 de ani. Președintele a afirmat în cadrul unui interviu că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, şi se consideră un bun român.

Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie. Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, a afirmat Iohannis.

A luat cursuri de dans și de bune maniere.  În timpul facultăţii, el a locuit într-o cameră de cămin de 15 mp, împreună cu alţi 6 studenţi, toţi saşi. Colegii îl descriu ca un tip manierat şi politicos, care la un moment dat chiar s-a înscris la un curs de dansuri şi bune maniere.

A ieșit în stradă la Revoluție. „În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni după semnalul dat la Timişoara”, povesteşte Iohannis.

Îi place să meșterească, să repare tot ce este nevoie în casă, grădină și pivniță. Mai mult, și-a pus singur gresie și faianță în casă.

Nu a gătit niciodată.  ”Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut președintele, care preferă ciorba de perişoare, dar şi mâncarea asiatică.

Citește și: Mesajul unui medic cardiolog pentru părinții ai căror copii susțin zilele acestea examenele de la Evaluarea Națională

Are ca pasiuni drumețiile și trandafirii.  Klaus Iohannis se mândrește cu o grădină superbă plină de trandafiri, pe carte i-a botezat. Grădinăritul e cea mai relaxantă activitate a sa.

Timp de 30 de ani a mers la serviciu pe bicicletă. Pe vremea când era profesor  “de ţară” străbătea 2 km pe uliţele desfundate indiferent de vreme. Nici când a ajuns primarul Sibiului nu a renunţat la acest obicei.

Iubește vacanțele.  Până acum, a fost în Statele Unite, Germania, în Tenerife, dar și la schi în Munții Șureanu.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter