Jane Fonda, distinsă cu un premiu onorific la Festivalul Lumiere

De Oana Savin, pe
Actrița Jane Fonda va fi distinsă cu un premiu onorific în cadrul Festivalului Lumiere 2018, ce va avea loc la Lyon în această toamnă.

Fonda este a doua actriță care primește acest premiu, după Catherine Deneuve în 2016. Astfel, ea se alătură unei liste de celebrități din care mai fac parte Clint Eastwood (2009), Quentin Tarantino (2013), Pedro Almodóvar (2014) sau Wong Kar-wai (2017), notează Variety.

Citește și: Natalie Portman a refuzat premiul Genesis. Un politician cere retragerea cetățeniei israeliene a actriței

Actriță și producătoare, Jane Fonda a declarat că pentru ea este o mare onoare să fie distinsă cu acest premiu ce urmează să îi fie înmânat la 19 octombrie.

În vârstă de 80 de ani, vedeta „a strălucit pe firmamentul de la Hollywood fără să renunţe vreodată la convingerile sale”, a afirmat preşedintele juriului condus de Thierry Frémaux, care este totodată şi delegat general al Festivalului de la Cannes.

Citește și: În 2018 nu va fi acordat Premiul Nobel pentru Literatură

De-a lungul carierei, Fonda a obținut două premii Oscar pentru „Klute” în 1972 și „Coming Home” în 1979.

Festivalul Lumiere se va desfăşura în perioada 13 – 21 octombrie şi va include proiecţii, expoziţii şi întâlniri cu profesionişti din domeniu. Anul, organizatorii festivalului recompensează o personalitate a celei de-a şaptea arte, în oraşul în care fraţii Louis şi Auguste au patentat cinematograful în 1895.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter