Jane Fonda, îngenuncheată de bulimie: „Am fost foarte nefericită. Am presupus că nu voi trece de 30 de ani”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Vineri, 10 februarie 2023, 15:03

Jane Fonda a suferit din cauza bulimiei de-a lungul carierei sale. Actrița s-a luptat cu această tulburare de alimentație ani de zile. Ba mai mult, la un moment dat, ajunsese să se izoleze de ceilalți. Diva are acum curajul să spună lucrurilor pe lume.

Jane Fonda a apărut în episodul de miercuri al podcastului Call Herr Daddy și a vorbit sincer despre bulimie, afecțiunea care i-a dat viața peste cap și a făcut-o să creadă că își va pierde viața.

Jane Fonda a dobândit acestă tulburare de alimentație din cauza presiunilor

„La 20 de ani începeam să fiu actriță de film și sufeream de bulimie. Am dus o viață secretă”, a spus actrița de 85 de ani gazdei Alex Cooper. „Am fost foarte nefericită. Am presupus că nu voi trece de 30 de ani , pentru că aveam această tulburare de alimentație, era ca o dependență. Și apoi făceam și filme care nu mi-au plăcut foarte mult”, a mai spus Jane Fonda, conform presei străine.

Deși obiceiurile nesănătoase păreau atât de inocente la început, Fonda spune că tulburarea de alimentație a început să îi „preia” rapid fiecare aspect al vieții.

„Dacă mănânci ceva, vrei să scapi de ea”

„Dăunează felului în care arăți, sfârșești prin a arăta obosit. Devine imposibil să ai o relație autentică atunci când faci asta în secret. Ziua ta este organizată în jurul aportului de mâncare și apoi al consumului, ceea ce presupune să fii singur, ca nimeni să nu știe ce faci”, mărturisește Jane Fonda. Actrița recunoaște că suferea atât de mult încât devenise o singuratică.

Jane Fonda, dominată de anxietate și de bulimie

Presiunile de la Hollywood – și familia – i-au alimentat ani de zile tulburarea. Cu toate acestea, când a ajuns la 40 de ani, Jane Fonda a început să se simtă „din ce în ce mai rău” și s-a gândit: „Dacă continui așa, o să mor”.

În acel moment, cu un soț, copii și o carieră înfloritoare, Jane Fonda și-a dat seama cât de importantă era viața ei și a decis să meargă la recuperare. „Nu mi-am dat seama că există grupuri cărora te poți alătura. Nu știam nimic despre asta.  Nici măcar nu știam că există un cuvânt pentru asta”, a explicat vedeta din producția „Barbarella”.

Actrița crede că problema cu care se lupta era determinată și de anxietate.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter