Jane Fonda are cancer. Actrița a început chimioterapia

De Unica.ro, pe

Jane Fonda, în vârstă de 84 de ani, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer. Aceasta le-a mai dezvăluit fanilor de pe rețelele de socializare că a început chimioterapia și răspunde bine tratamentului.

Jane Fonda a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin, un tip de cancer al sistemului limfatic. Actrița face chimioterapie și s-a arătat optimistă cu privință la șansele sale de vindecare. Cu această ocazie, Fonda, cunoscută activistă pentru mediu, a vorbit și despre inegalitățile din sistemul de sănătate american, unde accesul la serviciile medicale este limitat și mulți oameni nu-și permit să plătească o asigurare medicală prin care să aibă parte de cele mai bune tratamente.

Citește și: Cum și-a recuperat Oana Lis verigheta dată la amanet. „Magia există…”

Cum arăta Andreea Esca în copilărie

Xonia, despre lupta cu boala autoimună care o macină. Ce face pentru a nu i se mai umfla fața

Ce tarif are Andra pentru o nuntă. Suma uriașă pe care cerut-o pentru două evenimente din Germania

Jane Fonda are cancer: „Răspund destul de bine la tratamente”

Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început chimioterapia. Acesta este un cancer complet vindecabil, 80% din bolnavi supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă. De asemenea, sunt norocoasă pentru că am asigurare de sănătate și am acces la cei mai buni medici și cele mai bune tratamente. Îmi dau seama – și este dureros – că eu mă număr printre cei privilegiați.

Aproape fiecare familie din America a avut de-a face cu cancerul la un moment dat, însă mult prea multe persoane nu au acces la îngrijirea medicală de calitate pe care o primesc eu, iar acest lucru nu este corect, a scris actrița în mesajul postat pe Instagram.

Fac chimioterapie șase luni și răspund destul de bine la tratamente. Credeți-mă, nu voi lăsa ca toate acestea să-mi afecteze activismul în slujba mediului.

Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. M-a învățat, de asemenea, importanța adaptării la noile realități.

„Oamenii trebuie să știe că combustibilii fosili provoacă cancer”

Totodată, Jane Fonda, a vorbit despre poluarea cu combustibili fosili și pesticide, factori ce provoacă cancer.

De asemenea, trebuie să vorbim mult mai mult nu doar despre remedii, ci și despre cauze, astfel încât să le putem elimina. De exemplu, oamenii trebuie să știe că combustibilii fosili provoacă cancer ca al meu. La fel și pesticidele, dintre care multe sunt pe bază de combustibili fosili. (…)

Se apropie alegerile intermediare (n. red. – alegerile pentru congresul SUA din luna noiembrie) şi vor avea consecinţe importante. Dar puteţi conta pe mine pentru a vă însoţi în creşterea armatei noastre de luptători pentru climă, a mai transmis actrița.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter