Ionela Prodan a murit la 70 de ani

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 30 august 2021, 11:20
Ionela Prodan a murit la vârsta de 70 de ani după o lungă suferință și o îndârjită luptă pentru viața sa. Îndrăgita cântăreață de muzică populară s-a stins din viață la spitalul Elias din Capitală, acolo unde era internată de câteva luni, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer pancreatic.

Anamaria Prodan anunta moartea mamei sale

Anamaria Prodan a anuntat printr-un mesaj pe Facebook ca mama ei nu mai este.

„TU NU AI MURIT! SI NU O VEI FACE VREODATĂ ! TU AI FOST ȘI VEI RĂMÂNE FORȚA VIEȚII MELE!!!TU EȘTI ICOANA VIEȚII MELE! ȘTIU CA ACOLO UNDE AI PLECAT, VEI CONDUCE CORUL ÎNGERILOR IAR VOCEA TA VA RĂSUNA MULT MAI TARE ȘI MAI FRUMOS IN TOT RAIUL ȘI IN INIMA MEA! DRUM BUN IUBIREA VIEȚII MELE!”, a scris Anamaria pe Facebook.

„Om ireprosabil, om pur si minunat, om bun si simplu, om incarcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fara egal, de o bunatate si o simplitate incredibila. Ai sadit in inimile romanilor clipe de neuitat si i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabila. Ai avut un har nepereche si ai reusit, astfel, sa faci o intreaga lume sa te iubeasca si sa te respecte. Pentru noi ai fost cea mai buna mama, pentru poporul roman ai fost bun national! In inimile oamenilor, pe care i-ai iubit si bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodata! Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor! Te iubim si te vom iubi mereu!
Mama noastra, artistul preferat al dumneavoastra! Putem plange, stiind ca a plecat, sau putem zambi, stiind ca a trait cu adevarat!”, a mai adaugat Anamaria Prodan

Cine a fost Ionela Prodan

Ionela Prodan s-a născut pe data de 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, Dolj, într-o familie de țărani înstăriți și a avut doi frați mai mari. Din păcate, îndrăgita solistă de muzică populară nu a avut binecuvântarea de a-și cunoaște tatăl, acesta murind într-un accident de motocicletă cu doar două luni înainte de nașterea sa. Astfel, Ionela a primit numele după tatăl său, pe care-l chema Ion Prodan. Copilăria sa nu a fost una ușoară și fericită, regimul comunist persecutând îndelung chiaburii. Cu toate că nu a avut lipsuri materiale, Ionela își amintește cu durere că era evitată de copii pentru că era fată de negustor bogat.

Ionela Prodan in tinerete

Ionela Prodan în tinerețe

Ionela Prodan, supranumită Privighetoarea Gorjului, și-a dedicat întreaga viață cântecului popular. Olteancă autentică, veselă, energică, respectuoasă și ușor timidă, dar extraordinar de talentată, Ionela Prodan a iubit muzica încă din copilărie, iar timbrul vocii sale deosebit, dar și ambiția de a ajunge cineva în viață, cineva cunoscut de toată lumea, așa cum ea însăși o spunea, au fost bazele carierei solide pe care a reușit să o construiască. Își dorea să urmeze Conservatorul, însă mama sa nu a fost de acord pretextându-i că a fi profesor de muzică nu este o meserie serioasă. Astfel, Ionela Prodan a urmat Facultatea de Istorie și Geografie din Craiova, însă niciodată nu și-a abandonat pasiunea pentru muzică.Ionela Prodan a murit la 70 de aniLa Prima ediție a Festivalului Maria Tănase, în 1969, Ionela Prodan a fost remarcată de marele critic de muzică Harry Brauner și astfel a început ascensiunea sa profesională. După ce a ajuns în București, Ionela Prodan l-a cunoscut pe Traian Tănase, cel ce avea să-i devină soț și singurul bărbat pe care l-a iubit întreaga viață. Soțul său, avocat de meserie, mai fusese căsătorit cu o artistă de muzică populară mai puțin cunoscută în acele vremuri, Mărioara Tănase, care, însă, murise tânără, în urma unui accident de mașină: „S-a uitat la mine cu o prețuire aparte, o prețuire bărbătească pe care eu nu o mai cunoscusem înainte. Nu m-am îndrăgostit la prima vedere. Eu l-am respectat foarte mult, ca pe un părinte, ca pe un prieten. Eram dependentă de el.” – povestea Ionela Prodan la emisiunea Doamne de Poveste de pe Acasă TV. Cei doi au avut împreună două fete, pe Anamaria Prodan și pe Anca, sora mai mică.

Ionela Prodan alaturi de familie

Ionela Prodan alături de soțul său, Traian Tănase, și de cele două fete, Anamaria și Anca

Ionela Prodan a trăit o experiență paranormală, atunci când, în urma unui accident de mașină, automobilul a luat foc, iar Ionela a fost salvată de Dumnezeu. Artista susține că atunci l-a văzut la față și că a întors-o pe pământ pentru a avea grijă de Anamaria care avea aproximativ doi ani jumătate atunci: „Iisus Hristos m-a salvat și m-a păstrat pentru lume, mi-a întârziat plecarea.  Am trecut dincolo pentru câteva clipe, mai multe clipe. Am în memorie. Mie nu poate să-mi spună nimeni că Dumnezeu nu există. Ardeam în flăcări. M-a prins de spate și m-a așezat lângă pom. I-am văzut chipul. După accident a durat 9 luni de zile să-mi revin.” – mărturisea Ionela Prodan pentru sursa citată.

Ionela Prodan alaturi de fiicele sale, Anamaria si Anca

Ionela Prodan alături de fiicele sale, Anamaria și Anca, 2017

Asemenea mamei sale, Ionela Prodan a rămas văduvă de tânără, după ce soțul său a murit în urma unui infarct. După 11 ani de la deces, la vârsta de 51 de ani, celebra cântăreață de muzică populară a decis să-și refacă viața alături Toni Antohi, inginer de profesie.

Sursă foto: captură video, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter