Ion Țiriac, critici dure la adresa Serenei Williams după scandalul de la US Open

De Oana Dinu, pe
Ion Țiriac a lansat din nou critici dure la adresa Serenei Williams, în urma scandalului făcut de tenismena americană la US Open.

Ion Țiriac s-a arătat nemulțumit de sancțiunea pe care a primit-o fostul lider al clasamentului WTA, Serena Williams, după scandalul de la US Open, când americanca a inițiat un scandal monstru în setul secund al finalei pe care o disputa cu Naomi Osaka, după ce arbitrul Carlos Ramos a anunţat că antrenorul Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Mare Șlem.

După ce Serena a pierdut serviciul și a aruncat cu racheta, Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka. Jucătoarea l-a făcut „hoț” pe arbitru, motiv pentru care a fost penalizată cu un game. La intrarea pe teren a oficialilor, Williams a adus acuzații de sesixm, scria DigiSport.

Pentru cele trei avertismente, campioana în vârstă de 36 de ani a primit o amendă de peste 15.000 de dolari.

Ion Țiriac a amintit de suspendarea lui Ilie Năstase

Odată cu acest scandal, Ion Țiriac a readus în discuție suspendarea de 3 ani a lui Ilie Năstase, după ce a fost investigat de Federația Internațională de Tenis pentru jignirile aduse unei jurnaliste britanice și tenismenei Johanna Konta, dar și pentru remarca rasistă pe care a făcut-o după ce a aflat că Serena Williams este însărcinată. Năstase a anunțat ulterior că perioada de suspendare i-a fost redusă.

„Vai de mine, mulţumesc federaţiei internaţionele că l-a pus la punct pe Năstase. Iar după două zile era absolut nudă pe copertă cu burta atâta. Ce să mai spun?. Sexism? Păi ăla e sexism! Cum poţi să-l suspenzi pe Năstase? Cum poţi să-l suspenzi 3 ani fără să-l asculţi! Pentru că a spus cafea cu lapte, habar nu are nimeni despre ce e vorba?! Să fiţi atenţi! Afro-american e în regulă, dar nu ştiu cum facem noi cu afro-român, că noi nu prea avem afro-români. La noi afro e afro şi românul e român. Albul e alb şi negrul e negru. Nu e nicio diferenţă. În vocabularul meu nu a fost şi nu există aşa ceva. Cum poţi să îi dai 17.000 de dolari amendă, când probabil oricare altcineva era suspendat vreo 5 ani. Ce legătură are că e una din cele 4 miliarde de mame care au copii în lumea asta cu datul sfaturilor” a spus Țiriac într-o conferință de presă, conform sursei citate.

Nu este prima oară când Ion Țiriac folosește cuvinte dure atunci când vine vorba de Serena Williams, dacă ne amintim de comentariul despre participarea americancei la turneul de la Madrid: “Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani şi 90 de kilograme! Aş vrea să văd altceva, aş vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf” a spus atunci omul de afaceri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter