Ion Țiriac nu merge la finala Wimbledon 2022, chiar dacă Simona Halep se califică. Din ce motiv

De Unica.ro, pe

Ion Țiriac nu merge la finala Wimbledon 2022, chiar dacă Simona Halep se califică. Afaceristul a declarat că, deși i-ar plăcea să o vadă live pe jucătoare în ultimul act, nu poate trece peste decizia organizatorilor de a le interzice prezența sportivilor din Rusia și Belarus, în contextul războiului din Ucraina.

Ion Țiriac nu merge la finala Wimbledon 2022, chiar dacă Simona Halep se califică. Din ce motiv

Miliardarul român consideră că jucătorii din Rusia și Belarus n-au nicio legătură cu războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, iar, din acest motiv, nu va merge la Londra pentru a urmări finala.

Ion Țiriac și-a amintit de evenimentele petrecute în 1960, când România a boicotat Jocurile Olimpice de iarnă din SUA, după ce Germania primise interdicție. La vremea respectivă, omul de afaceri juca în naționala de hochei a României.

„Nu, nu mă duc. Pentru Simona m-aș duce cu plăcere, dar nu sunt de acord cu faptul că nu i-au lăsat pe ruși și bieloruși să joace. N-au nicio vină. Nu vrem război niciunul dintre noi, nici ei. Mi s-a întâmplat și mie în 1960 și am boicotat. Nu o să uit în viața mea și nici copiii ăștia, care sunt deja profesioniști, nu vor uita treaba asta”, a declarat Ion Țiriac, potrivit AS.ro.

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) se vor duela în semifinalele Wimbledon 2022. Campioana noastră a trecut de Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4, în sferturi, și va lupta cu sportiva din Kazahstan pentru un loc în marea finală.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Celebrul chitarist Carlos Santana a leșinat pe scenă, în timpul unui concert în aer liber

Citește și: Simona Halep, urare emoționantă pentru aniversarea de 60 de ani a tatălui ei

Citește și: Simona Halep, despre copii: „Nu aș fi niciodată capabilă să-mi sacrific familia pentru tenis”

„Mă bucur că sunt din nou în această fază, sunt dominată de emoții. Contează că sunt aici, am avut o adversară dificilă, nu am simțit bine mingea și nu am știut ce să fac în acele momente. Am avut picioare bune, am avut nevoie de serviciul meu la 0-40. Totul e bine când se termină cu bine”, a declarat Simona Halep, după meci.

„Cred că joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme anul trecut. Acum îmi recâștig încrederea. Stau bine la acest capitol acum. Publicul îmi dă multă energie, le mulțumesc celor din tribune care mă susțin întotdeauna”, a completat.

Simona Halep și Elena Rybakina s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când jucătoarea noastră s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru Simona, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Pe drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a învins pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să cedeze vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set pierdut de jucătoarea din Kazahstan a venit chiar în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter