Ioana Năstase, gazdă pentru refugiații ucraineni

De Unica.ro, pe

Ioana Năstase (45 de ani) s-a alăturat eforturilor de ajutorare a refugiaților ucraineni fugiți din țara natală din cauza invaziei trupelor rusești. În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Ioana Năstase, gazdă pentru refugiații ucraineni

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar așezările militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic.

„Mi-aș dori ca toți oamenii care au posibilități să facă acest lucru, deoarece este dureros ceea ce se întâmplă. Am primit un telefon de la un fost vecin acum câteva seri, băiatul era voluntar și mi-a trimis un filmuleț. Am văzut acel filmuleț și a doua zi, la ora 08:00, m-am urcat în mașină și am mers în Vamă. Ce-am văzut… m-a îngrozit”, a explicat Ioana Năstase, la Antena Stars.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Povestea cuplului american care a adoptat un băiețel din Ucraina cu doar câteva zile înainte ca războiul să înceapă

Emmanuel Macron, mesaje de susținere în rusă și ucraineană, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Cum funcționează sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei

Vladimir Putin, decret pentru toată Rusia din 2 martie 2022. Ce nu mai au voie rușii să facă

„A trebuit să mă înscriu pe o listă și, după o zi, m-au sunat. Au găsit trei mămici cu trei copii (n.red.: care aveau nevoie de cazare). La Constanța am grijă de ei. Acum o oră am mers să le iau ce le trebuie. Băiatul meu i-a dus un pătuț celui mic. Ei sunt foarte speriați. Foarte multă durere. Când mă văd, mă strâng în brațe și plâng”, a încheiat.

„Vă rog să vă alăturați în susținerea Ucrainei în aceste clipe de coșmar! Sunt suflete fără ajutor, care au nevoie de căldură și de un loc să se odihnească! Am primit această familie în casa mea cu inima deschisă și vă rog să faceți la fel, oferiți-le încredere! Vă mulțumesc!”, a mai scris Ioana Năstase în mediul online.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter